Esports

El proper cap de setmana Cambrils acollirà el Campionat de Catalunya de Curricà Coster

Per Lluís Rovira i Barenys



Francesc Vidal i Juanjo Mestre, dissabte passat al Club Nàutic de Cambrils
Els propers 22, 23 i 24 de setembre Cambrils acollirà per primera vegada el Campionat de Catalunya de Curricà Coster. El Club Nàutic de Cambrils, organitzador de la prova, preveu una participació de 50 embarcacions, xifra que es considera tot un rècord en aquest tipus de proves. La competició es portarà a terme el dissabte 23 de setembre, de les 8 del matí a les 5 de la tarda, i el diumenge 24 de setembre, de les 8 del matí a les 2 del migdia.

Pesca esportiva

"El curricà de costa és un sistema de pesca esportiva de les més antigues que existeixen. Bàsicament és anar amb la barca en moviment i arrossegar una sèrie d'estris amb una normativa que regula la Federació Catalana de Pesca Esportiva". D'aquesta manera definien aquest tipus de competició el delegat de pesca del Club Nàutic –Francesc Vidal– i el seu ajudant –Juanjo Mestre– aquest passat dissabte, en la presentació de la prova cambrilenca. Juanjo Mestre, a més, destacava "el caire de selectivitat i responsabilitat que s'ha donat al torneig. Selectivitat perquè els peixos que puntuen tenen uns pesos i unes talles que són molt superiors a les mínimes exigides per la Federació Catalana. Totes les captures inferiors a les talles mínimes autoritzades dels peixos que puntuen al campionat s'han de retornar en les millors condicions a l'aigua".

L'organització ha determinat 9 espècies de peixos que puntuen amb les talles mínimes de cadascun d'ells. Els peixos que s'acceptaran en el concurs són la bacoreta, la llampuga, la melva, el tallahams, el bonítol, la cerviola, el dèntol, el llobarro i la palometa. Les captures que facin cap a la pesada es vendran i els diners que es recaptin es lliuraran, sota la indicació de l'Ajuntament de Cambrils, a gent amb pocs recursos.

Línia de 20 lliures

En el campionat provincial de pesca al curricà que es va fer a Cambrils l'any passat va ser el primer de Catalunya en què es feia servir la línia de 20 lliures. Aquest fil de pesca té una càrrega de rotura de 10 quilos que dins de la pesca al curricà es considera una línia molt fina. Tal com explica Mestre, "això vol dir que el pescador s'ha d'espavilar perquè el peix no li trenqui la línia. Nosaltres ho vam posar com a prova i va sortir bé i enguany la Federació Catalana ho ha adoptat com a norma obligatòria".

Com a valor afegit a la prova cambrilenca del proper cap de setmana hi ha el fet que és l'última prova puntuable del circuit Rodman. Cal dir, també, que la competició compta amb el suport de molts col·laboradors que han aportat diners o bé regals per als participants. El dissabte a la nit se celebra un sopar amb tots els participants i el diumenge, un cop acabada la competició, es fa el lliurament de premis i un aperitiu.

Comenta aquest article