Societat

La Fira de Cambrils celebra, enguany, els seus 60 anys d'història

Per Berta Ruiz

L'alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, van presentar la programació de la Fira d'enguany

La Fira Multisectorial de Cambrils arriba enguany als seus 60 anys d'història. L'edició d'enguany, que tindrà lloc del 2 al 4 de juny, comptarà amb més estands i més activitats. El recinte firal, de 36.000 metres quadrats d'exposició comercial, comptarà amb 338 estands i 208 expositors, així com la incorporació de nous sectors com el caravàning, la jardineria o els serveis de salut, i un gran nombre d’activitats lúdiques i festives.

L’alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, i la regidora de Promoció Econòmica –Ana López– van presentar, ahir en roda de premsa, el programa d'activitats de la Fira 2017. Totes dues van destacar el caràcter comercial que té la fira, sent un aparador molt potent, així com la seva vessant cultural, social i de retrobament de molts cambrilencs i visitants que tenen aquestes dates com una cita ineludible per visitar i passejar per la Fira de Cambrils. A més, la regidora Ana López va destacar l'alt índex de fidelització de molts expositors que repeteixen any rere any, així com la incorporació de nous. També va destacar que, enguany, es mantindran iniciatives que es van posar en marxa l’any passat com la nova imatge i comunicació, la fira virtual, l’espai Niu Projectes per a joves emprenedors o l’espai Food Trucks & Circus amb espectacles, tallers i zona de pícnic pel públic familiar.

La Torre del Llimó s'integrarà dins de l'espai del Mercat medieval

Com a novetats d’aquesta edició, la Torre del Llimó estarà oberta i integrada dins l’espai medieval. L’equipament es convertirà en un centre d’emprenedoria medieval amb una mostra d’oficis tradicionals, tallers infantils d’oficis (vidrier, torner, pastisser, ferrer i cisteller), un campament medieval i una exposició d’armes, armadures, cascs i cuirasses. A més, al pavelló cobert hi haurà un estand de la Torre del Llimó amb informació sobre els espais de coworking i un sorteig de dues estades de dos mesos en aquest nou servei municipal. Els més petits podran participar en un taller de sensibilització d’emprenedors.

Per altra banda, l’espai institucional de la Fira enguany estarà dedicat a diversos aniversaris: els 20 anys de la Biblioteca i el Casal i els 60 anys de la mateixa Fira Multisectorial i la Festa de la Vellesa.

Joan Pedrell serà el pregoner

El programa de la Fira s'encetarà aquest proper diumenge, 28 de maig, a les 12 hores, amb el Pregó. El pregoner d’enguany és el cambrilenc Joan Pedrell Font, actual jutge de pau de Cambrils, antic propietari del restaurant Joan Gatell i gran abanderat de la gastronomia de Cambrils. L’acte tindrà lloc al Casal Municipal de la Gent Gran. A continuació es realitzarà l’elecció de les pubilles i els hereus de Cambrils, a més de l’homenatge a les empreses o entitats que fan anys acabats en 0 o 5 i les que es van implantar al municipi fa 50 o més anys.

La inauguració de la Fira es portarà a terme el divendres dia 2 a les 12 hores i anirà a càrrec del Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joan Aregio.

Altres activitats consolidades

Entre les activitats paral·leles ja consolidades destaca l'obra de teatre de La Teca Teatre, que enguany recollirà donatius d’un euros per Càritas; el Concert Jove de la Fira, que anirà a càrrec de Roba Estesa i Vivèrrids; la fira d’atraccions a la riera d’Alforja; l’exposició de cotxes antics a l’espai Àgora de la Fira a càrrec del Club de Vehicles Antics de Cambrils, i l’Homenatge a la Vellesa, que enguany també arriba a la 60a edició. També hi haurà espais musicals, la diada castellera, el Mercat Medieval, espectacles i animacions teatralitzades i l’espai infantil de la torre del Setge amb tallers de manualitats i contacontes, recorregut de jocs gegants i escola de cavallers.

Comenta aquest article