Societat

Se celebra el tercer sopar social per l’esclerosi múltiple

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge del sopar solidari per a l’Esclerosi Múltiple a l’Escola d’Hoteleria i Turisme
Més de 200 persones van omplir el menjador de l’Escola d’Hoteleria i Turisme en la que ha estat la tercera edició del sopar social per l’esclerosi múltiple celebrat a Cambrils. El sopar va estar organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple i va comptar amb la col·laboració del departament de Benestar Social de l’Ajuntament. Com en les anteriors edicions, el sopar va ser elaborat i servit pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme. Els ingredients amb els quals s’havia elaborat el sopar havien estat cedits per diferents firmes comercials de la demarcació. El sopar va estar presidit per diferents autoritats, entre les quals cal destacar els diputats al Parlament de Catalunya Carles Pellicer i Conxita Torruella, la delegada de Benestar Social –Carme Borbonés–, l’alcalde –Joan Serra–, la regidora de Benestar Social –Montse Garrido–, la presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple –Rosa Estrany– i la presidenta de la Fundació a Tarragona, Teresa Campanera. Entre les cares conegudes del món artístic, cal destacar la presència de Jordi LP, que va fer una breu intervenció humorística en el decurs del sopar, i la projecció d’un missatge de suport prèviament enregistrat a Carlos Latre, un humorista tarragoní que actualment participa al programa Crónicas Marcianas. També cal assenyalar la intervenció dels alumnes d’animació de l’Escola d’Hoteleria en un parell de moments de la vetllada.

§ Millores al centre de dia Mas Sabaté§

Tots els fons recaptats tant a la marató de Ràdio Cambrils com al sopar social es destinaran a fer millores al centre de dia Mas Sabaté de Reus. Segons van apuntar els responsables de Mas Sabaté, el segon pis d’aquest centre s’ha d’arreglar i una de les possibilitats és fer-hi un centre de respir, és a dir, habilitar unes habitacions perquè hi estiguin internats els malalts durant una setmana mentre els familiars fan vacances. Una altra de les necessitats del centre és la d’augmentar la plantilla de professionals que hi treballen. Cal dir que l’any vinent no se celebrarà el sopar social ja que es vol fer dins un altre trimestre de l’any. Així doncs, el proper sopar se celebrarà el mes de febrer o el de març de l’any 2004.

§ Marató de Ràdio Cambrils§

El dia abans del sopar social, l'11 de desembre, Ràdio Cambrils va fer una marató per recaptar fons per a l'esclerosi múltiple. La programació específica de la marató es va fer des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia. L'emissora municipal va obrir les línies telefòniques per rebre les aportacions de la gent. Dins d'aquesta programació també hi van tenir lloc les entrevistes a diferents convidats relacionats amb aquesta malaltia degenerativa. Les línies telefòniques van continuar obertes durant uns quants dies més amb la finalitat d'incrementar l'aportació dels cambrilencs. La xifra aconseguida a la marató de la ràdio era, una setmana després del sopar, de 720 euros.

Comenta aquest article