Informació general

Les platges es posen a punt de cara a la temporada estiuenca

Per Berta Ruiz

Treballs al litoral de Ponent, el passat 8 de maig

Les platges cambrilenques inicien la seva posada a punt de cara a la temporada estiuenca i de bany. Des de finals d'abril i durant tot aquest mes de maig es treballa per condicionar el litoral, des de la zona de Ponent fins a la zona de Llevant. La primera intervenció va anar a càrrec del Ministeri de Medi Ambient, del 18 al 25 d'abril, amb l'aportació de sorra a tres punts de la costa cambrilenca. Per un costat, es va fer una aportació d'uns 20.000 metres cúbics de sorra –250 metres lineals– a la zona del Cap de Sant Pere, amb sorra que es va treure de les platges de Vilafortuny i de l'Esquirol, on n'hi havia més quantitat. També es va actuar a la platja de la Riera d'Alforja –uns 180 metres lineals– amb uns 7.000 metres cúbics que es van traslladar des de la platja de l'Horta de Santa Maria –prop de la desembocadura del barranc de la Verge del Camí–. El tercer punt en el què es va fer aportació de sorra va ser en uns 50 metres de la platja de la Llosa, prop de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, amb uns 1.500 metres cúbics de sorra. Abans de la Setmana Santa, ja s'havia actuat a d'altres punts com les platges de Vilafortuny, del Regueral i de El Dorado.

Intervenció de l'empresa Ingesòl durant el mes de maig

La següent intervenció al litoral va a càrrec de l'empresa Ingesòl, durant aquest mes de maig, per deixar les platges amb una rasant adequada perquè hi puguin passar les màquines de neteja. El passat 8 de maig van iniciar la preparació definitiva per a l'estiu. Els treballs van començar per la zona de l'Horta de Santa Maria i la Llosa i se segueix en direcció cap a Cambrils Mediterrani, per tal de condicionar tota la zona de Ponent. Cal destacar que gran part de la feina, a Ponent, se centra entre el càmping Joan i El Dorado, on hi ha molta sorra i moltes irregularitats. Tanmateix, una altra zona força complicada és el Cavet, on hi ha molta sorra acumulada en forma de duna. En tots aquests punts passaran les màquines per moure la sorra i anivellar-la. Un cop anivellades les platges, es farà l'obertura dels principals passos d'aigua per si hi ha pluges a l'alçada de Vilafortuny i al Cap de Sant Pere. Per altra banda, caldrà tornar a actuar a la platja de la Riera d'Alforja que, tot i que el Ministeri de Medi Ambient va fer aportació de sorra, ja n'ha desaparegut una part important per l'onatge dels darrers dies.
Els treballs s’allargaran tot el mes de maig amb l’objectiu de tenir-ho enllestit per a principis de juny si no hi ha temporals de mar que dificultin les feines. Posteriorment, s'instal·larà el corresponent mobiliari a les platges per acollir l'afluència de banyistes els propers mesos.

Comenta aquest article