Informació general

El ple que no va passar del primer punt de l'ordre del dia

Per Josep Maria Ferrando

El ple va durar menys d'un quart d'hora

JOAN SERRA:
"S'ha dit públicament que l'Ajuntament de Cambrils està col·lapsat, i això no és veritat"

ROBERT BENAIGES:
"Vostè anteposa els interessos particulars de l'empresa inversora davant dels interessos dels cambrilencs"
L'enfrontament més polèmic des que va ser destituït el regidor Francesc Garriga va tenir lloc en el ple d'urgència convocat el dia 20 de desembre, i va ser precisament aquesta convocatòria d'urgència i el fet que s'havia inclòs en l'ordre del dia un punt no pactat entre govern i oposició sobre un tràmit del futur camp de golf del Parc Samà que va generar més enfrontament, fins al punt que el fet que no es ratifiqués la urgència de la convocatòria per part de la majoria, en mans de l'oposició, va fer que l'alcalde aixequés la sessió.

Abans de la votació d'aquest primer punt, el regidor Robert Benaiges va dir que "l'alcalde anteposa els interessos, nosaltres pensem que privats, en relació a un dels punts de l'ordre del dia, concretament el número vuit sobre la proposta d'alcaldia sobre la verificació del text refós del Pla Especial del Parc Samà, nosaltres creiem que aquest punt no és prioritari". Robert Benaiges va enumerar els altres punts de l'ordre del dia pactats que per ell sí eren prioritaris, com les ordenances o la sol·licitud de préstec. Va dir també que l'alcalde s'havia negat a treure de l'ordre del dia el punt número vuit. Finalment va dir que l'oposició no ratificaria la urgència de la convocatòria i que era responsabilitat única i exclusiva del l'alcalde. Els regidors Jordi Savall i Salvador Matas van ratificar les paraules de Robert Benaiges, que li va demanar: "senyor alcalde, posi seny, faci el favor de posar seny en el plenari de l'Ajuntament, estem per aprovar les ordenances fiscals i el crèdit que ens donarà l'oportunitat de fer les obres d'aquesta legislatura, i vostè sap que no està en majoria per poder aprovar res. En aquests moments vostè anteposa els interessos particulars d'aquesta proposta, que es pot esperar, davant dels interessos dels cambrilencs".

L'alcalde, Joan Serra, va dir: "no comprenc aquesta decisió que vosaltres esteu prenent, almenys no sé si parles en nom de tots, sempre demaneu que les discusions es facin al ple, ara hi ha l'oportunitat també que aquest punt número vuit es pugui discutir a ple i teniu l'oportunitat de votar-lo en contra. No transmetis aquesta inseguretat que ni hi és. S'ha dit públicament que l'Ajuntament està col·lapsat, i això no és veritat. Des del moment en què l'equip de govern va quedar en minoria, en cap moment s'ha parat una obra o una comissió i si se'n ha parat cap ha estat perquè vosaltres l'heu volgut parar. Jo tinc la responsabilitat que tinc i assumiré tota la responsabilitat que em toca. Si vosaltres en aquest moment teniu tota l'oportunitat d'aprovar els set punts i si vosaltres esteu en contra del vuitè punt, que no és res més que enviar un documents a un organisme, perquè tota la resta ja està aprovada, vosaltres en teniu la responsabilitat". També va dir en el transcurs de la discusió que "si no ho voleu passar és perquè no us dóna la gana, i sou vosaltres qui voleu parar, cosa que no aconseguireu perquè l'Ajuntament no quedarà parat en cap moment".

Comenta aquest article