Informació general

Robert Benaiges serà el nou alcalde a partir del proper 9 de gener

Per Lluís Rovira i Barenys

Roda de premsa de l’oposició anunciant la presentació de la moció de censura contra l’alcalde
La crisi política que s’ha viscut a l’Ajuntament aquest darrer mes ha culminat amb la presentació, el passat 24 de desembre, d’una moció de censura per part dels quatre grups que estan a l’oposició. Després d’uns dies d’intensos rumors ara ja es pot dir que l’actual equip de govern té els dies i les hores comptades. El proper 9 de gener a les 12 del migdia se celebrarà el ple extraordinari en el qual, si no hi ha cap novetat de darrera hora, es materialitzarà el canvi de govern. Robert Benaiges serà el nou alcalde quan faltaran quatre mesos i mig per a les properes eleccions municipals.

Paràlisi municipal

PSC, ICV, ERC i ACI van arribar a un acord total la nit del passat 23 de desembre després d’unes quantes hores de negociació. L’endemà van presentar a la premsa l’acord assolit així com la justificació de la moció de censura. Segons els grups a l’oposició, el principal motiu per a la presentació de la moció de censura ha estat “la greu paràlisi en què es troben els diferents departaments de l’Ajuntament a causa de la manca d’iniciativa dels regidors de l’equip de govern que responsabilitzen d’altra banda als grups de l’oposició d’aquesta paràlisi”, segons va explicar Robert Benaiges, regidor del PSC. Els diferents representants dels grups a l’oposició van voler destacar que amb aquesta acció feien front a una situació excepcional i que suposava assumir un esforç de responsabilitat. Segons van comentar, un mes després que l’alcalde fes fora del govern el regidor Francesc Garriga no hi havia cap altra sortida, “no ha estat fàcil arribar a un acord. També volem deixar clar que no ens guia cap voluntat d’assolir el govern a qualsevol preu”, va manifestar Salvador Matas, regidor d’ICV.

Unitat de criteris

Els quatre grups a l’oposició van manifestar la seva voluntat d’actuar de manera coordinada, “hi ha temps suficient per donar una imatge a la ciutadania que hi ha una altra manera de governar”, van manifestar. Aquesta nova manera es basarà en el diàleg i en la participació ciutadana, “obrirem les portes al diàleg. No som com ells. Tenim diferent caràcter i mirarem de consensuar totes les propostes que es facin”, va explicar Jordi Savall, regidor d’ERC.

§ NOU EQUIP DE GOVERN Repartiment de les regidories§

En la presentació de l’acord entre els grups de l’oposició es va fer públic el repartiment de les regidories sense concretar, en el cas del PSC, el repartiment exacte a cada regidor. Així doncs, les àrees que assumiran els diferents grups polítics seran:

PSC [alcalde i 5 regidors]
Hisenda i Personal, Benestar Social, Sanitat, Formació, Serveis, Governació i Joventut

ERC [1 regidor]
Cultura, Esports, Festes, Promoció de Ciutat i Medi Ambient. Patronat Municipal de Ràdio i Organisme Autònom d’Història

ICV [1 regidor]
Urbanisme i Obres Públiques, Ensenyament i Participació Ciutadana. Patronat Escola Municipal de Música

ACI [1 regidor]
Turisme, Patronat Municipal de Turisme i Entitat Firal.

§ Defensor del Ciutadà§

Els quatre grups polítics signants de l’acord van fer especial incidència en impulsar la participació ciutadana amb l’aprovació del corresponent reglament, la creació de la figura del Defensor del Ciutadà i la reactivació dels Consells Consultius, en especial dels de l’Agricultura, de la Gent Gran, de l’Immigració, Econòmic i el de Barris. També pensen crear la figura del regidor de Barri i posar en funcionament el telèfon gratuït d’atenció al ciutadà.

§ La inversió als terrenys del Parc Samà es debatrà a la propera legislatura§

El projecte de Med Group als terrenys del Parc Samà quedarà ajornat fins a la propera legislatura. Així ho van comunicar els grups de l’oposició en la presentació de la moció de censura. Aquest va ser un dels temes que va ser més debatut en la reunió del 23 de desembre sobretot per la defensa que es feia d’aquesta inversió per part d’ACI. El mateix regidor d’ACI, Francesc Garriga, ho explicava d’aquesta manera, “hi ha hagut renúncies per part de tots els partits. Hem decidit deixar damunt la taula alguns temes i que sigui la ciutadania qui ho decideixi amb el seu vot als propers comicis. Farem una moratòria pel que queda de legislatura i després ja en parlarem”, va manifestar.

Comenta aquest article