Informació general

Joan Serra, alcaldable de CiU “No estic penedit del pacte que es va fer a l’inici de la legislatura”

Per Lluís Rovira i Barenys

Joan Serra:
"...per part de CiU hi ha una idea total que hi ha d'haver una renovació. Això, ho tenim tots clar"

"Com a CiU hem de pensar que serem la força majoritària i la que haurem de buscar un pacte"
La Federació de Convergència i Unió va proclamar, el passat 29 de novembre, Joan Serra com a candidat a les properes eleccions municipals. L’elecció es va produir en el decurs de l’assemblea a la qual hi van ser presents una cinquantena de militants.

L’alcaldable va comptar amb tots els sectors de la Federació. De totes maneres, tal i com va manifestar el mateix Joan Serra, en els municipis on hi havia un alcalde de CiU aquest tenia preferència davant d’un altre candidat en el cas que optés a la reelecció. També cal destacar que l’assemblea del 29 de novembre va suposar la primera assemblea conjunta de la Federació de CiU. Prèviament s’havia creat un comitè d’enllaç format per cinc persones provinents de Convergència i cinc més d’Unió. Aquest comitè s’ha seguit reunint per tal de treballar en l’elaboració del programa electoral de cara als propers comicis. Tot i que CiU no ha arribat mai a assolir una majoria absoluta, Joan Serra està convençut que continuarà sent una força majoritària i que incrementarà l’actual representació a les properes eleccions, “a conseqüència de tot el procés que va tenir lloc l’any 1999 i amb l’experiència d’haver estat al govern t’enfrontes a un futur de política local positiu. Ara bé, per part de CiU hi ha una idea total que hi ha d’haver una renovació. Això, ho tenim tots clar”.

Els pactes

Tot i el trencament de l’equip de govern motivat per la destitució del regidor d’ACI Francesc Garriga, Joan Serra va voler deixar ben clar que no es penedia del pacte que s’havia fet a principis de legislatura, “jo no estic penedit del pacte que es va fer. Després, les coses es modifiquen, hi ha unes altres maneres de pensar... Potser no es va saber fer com s’havia d’haver fet o pot ser no s’ha sabut aguantar com s’havia d’aguantar. Ara bé, de cara a les properes eleccions, en aquest moment no puc dir que els pactes han de ser els mateixos o no. Això és impossible dir-ho ara ja que ho poden condicionar moltes coses. Com a CiU hem de pensar que serem nosaltres la força majoritària i la que haurem de buscar un pacte bo i que el poble de Cambrils no quedi perjudicat en cap moment. No em tanco a cap possible pacte”.

§ Joan Serra “Ara per ara no es pot signar l’ampliació del servei de recollida d’escombraries”§

Un dels aspectes que cal millorar, de cara a la propera legislatura, és el de la neteja viària. Joan Serra ha estat molt clar en aquest aspecte, “el contracte amb l’empresa encarregada de la neteja urbana s’acaba l’any 2004. Esperem arribar al 2004 i a partir d’aquí licitar el nou contracte amb una mica més de sort. Amb l’actual contracte hem quedat molt decebuts. S’han hagut de fer modificacions i increments per completar coses que no es van preveure. En aquest moment la previsió de signar l’ampliació del servei de recollida d’escombraries no pot tirar endavant”. Amb aquestes afirmacions l’alcalde va deixar clara la seva intenció de no fer l’ampliació del servei de recollida d’escombraries i neteja urbana amb l’actual empresa que el fa. Respecta a l’ampliació d’aquest servei, de la qual ja se n’ha vist una mostra amb la col·locació dels nous contenidors i la compra dels nous camions de recollida, l’alcalde va ser molt clar, “no es va preveure una ampliació amb la mateixa empresa. Es va fer una proposta que no ha arribat a quallar per les circumstàncies que sigui. Hi ha un informe negatiu de la Generalitat que pesa el seu. Llavors vas fent valoracions i vas sospesant coses i busques un criteri just per a tots”.

Pàrquings i façana del port

La construcció de pàrquings i l’acabament de la façana del port amb la continuació del pàrquing són els altres dos temes importants a desenvolupar en aquesta propera legislatura. Respecte a la qüestió de construir més pàrquings, Serra va manifestar, “en un moment d’eufòria o de mal mesurament vaig dir la xifra de 3.000 noves places de pàrquing i després quan et trobes dins te n’adones que no és tan fàcil fer-ho. L’empresa privada no ha fet cap pas per fer un pàrquing a Cambrils perquè segurament se n’adonen que el negoci no hi és. A més, jo no crec massa en la creació de societats anònimes municipals, ja que comporten moltes despeses i gairebé totes estan fins al coll. Ara bé, alguna cosa s’ha de fer amb el tema dels pàrquings i això serà un repte a la propera legislatura.”

Comenta aquest article