Informació general

El nou centre de primària entrarà en funcionament el proper mes d’abril

Per Lluís Rovira i Barenys

L’alcalde, Joan Serra, el delegat d’Ensenyament, Xavier Bagés, i Montserrat Garrido, regidora d’ensenyament
El proper mes d’abril el nou centre de primària estarà en condicions d’acollir els primers alumnes. Tal com va anunciar la regidora d’Ensenyament, Montse Garrido, “l’abril de 2003 el nou centre estarà en condicions de rebre dues classes de P3, dues de P4 i una de P5 provinents dels col·legis Marinada i Joan Ardèvol. Això, és clar, sempre que els pares acceptin que els seus fills canviïn de centre a mig curs”. Les previsions també apunten que de cara al curs 2003-2004 hi hagi en funcionament dos cursos de P3, dos de P4, dos de P5, dos de primer de primària i un de segon. Mentrestant, s’aniran enllestint les obres d’adequació de la segona línia per als cursos de primària, de manera que per al curs 2004-2005 el centre funcioni amb les dues línies completes.

Segona línia

La segona línia de primària ja està projectada. L’avantprojecte va ser presentat a la premsa i als representants del consell escolar municipal en una visita d’obres que es va fer el passat 28 de novembre. Per a aquesta segona línia es contempla la construcció d’un nou edifici de planta baixa que disposarà de 7 aules de 45 m2 i dues de 22 m2 i que estarà ubicat en el solar d’equipament escolar actual. L’Ajuntament havia proposat, feia temps, una modificació que permetés ampliar-lo 7 metres linials al llarg del barranc del Regueral. El retard que ha comportat la realització dels diferents tràmits, sobretot pel que fa al permís de l’Agència Catalana de l’Aigua, ha fet que, finalment, l’ampliació se situi completament en el solar actual. La intenció, ara, és guanyar els aproximadament 10 metres linials a tocar del barranc del Regueral com a pati del col·legi.

Bona il·luminació

L’edifici central del nou centre de primària, ara en construcció, disposa de dues plantes i té una excel·lent il·luminació natural en totes les seves dependències. Aquest fet va ser destacat, de manera especial, pel delegat d’Ensenyament, Xavier Bagés, i per l’alcalde, Joan Serra, en la visita d’obres. Pel que fa al nom, la regidora d’Ensenyament va dir que el triaria el consell escolar del nou centre.

§ Nou centre de primària a Vilafortuny§

El ràpid creixement demogràfic que experimenta Cambrils obligarà a ampliar l’oferta educativa. Així ho apuntava el delegat d’Ensenyament, alhora que manifestva que ben aviat s’hauria de parlar d’un nou centre a la nostra població. La regidora Montse Garrido va assegurar que de seguida que se sol·liciti un altre solar per a un nou centre l’Ajuntament es posarà a treballar-hi de seguida, “tenim previst un solar perquè en 3 o 4 anys s’hi construeixi un nou equipament escolar. La proposta és que el nou centre de primària es faci a Vilafortuny”.

Comenta aquest article