Informació general

L’alcalde inaugura oficialment el Centre Cultural i Ocupacional

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment de la inauguració a les portes del Centre Cultural i Ocupacional amb un parlament a càrrec de l’alcalde, Joan Serra
Dins els actes de la passada edició de la Festa Major de la Puríssima, l’alcalde, Joan Serra, va inaugurar oficialment l’edifici del Centre Cultural i Ocupacional, que ja estava en funcionament des del passat mes de setembre. Aquesta inauguració va servir perquè molts cambrilencs poguessin veure de prop els diferents espais i les sales d’aquest nou centre. El Centre Cultural i Ocupacional disposa de sis plantes: dos corresponen als soterranis, una altra és la planta baixa i les altres tres són les plantes superiors. L’edifici acull tota una àmplia gama d’instal·lacions: sala d’actes, sala d’exposicions, bar, terrassa, taller, sala de ball, despatxos per a entitats, sales de reunió i oficina per a atenció al públic. A part de la sala d’exposicions de la planta baixa, el nou centre també disposa de l’espai anomenat El Pati que també permet acollir exposicions d’art. El Centre Cultural i Ocupacional, a més del finançament municipal, ha comptat amb la subvenció dels Fons Feder.

Reguitzell d'actes diversos dins la programació del primer trimestre del 2003

La Regidoria de Cultura ja té enllestida la programació de Centre Cultural i Ocupacional per al primer trimestre de l'any 2003. L'ampli programa d'activitats previst engloba un seguit de cursos i de tallers ben variats: arts plàstiques i expressió, curs de malabars, taller de vídeo creació, introducció a la meteorologia bàsica, curs d'iniciació al bonsai, taller del riure i curs de diables. Pel que fa a les exposicions, cal esmentar la dels artistes Paquita Ciurana, Susana Mena, Antonio Ruiz Vaca i Mariona Vilanova. A banda, hi ha prevista una exposició de colles de ball de bastons d'arreu de Catalunya i una exposició de bonsais. Un altre apartat de la programació són les actuacions de petit format, que inclou un recital de poemes de Joan Brossa, a càrrec del grup de teatre Xerinola, un de Miquel Martí i Pol, a càrrec del grup de teatre La Teca i el que porta per títol Palabra sobre palabra, a càrrec de Ramon Garcia Mateos. També s'ha incorporat un apartat amb el títol "Escolta música al centre" amb recitals de música de cambra, de guitarra i de l'orquestra de l'Escola Municipal de Música. En un apartat d'altres activitats hi ha la presentació del CD de la coordinadora del ball de bastons, la presentació del web de l'Anjub, una demostració sobre bonsais, passis dels curtmetratges no seleccionats del Festival de Curt-metratges i la xerrada-col·loqui sobre periodisme i esport, a càrrec de Pere Escobar, organitzada per Revista Cambrils dins els actes commemoratius del 50è aniversari.

§ Lluís Colom, regidor de Cultura “L’edifici respon a les expectatives que s’havien creat”§

La inauguració del centre va coincidir amb l’obertura de l’exposició del Premi de Fotografia “Vila de Cambrils”
“Una infraestructura d’aquest tipus el que ha de fer és funcionar, i ha d’estar plena de gent cada dia i que, a més, se’ns plantegin problemes d’espai”. Així és com creu el regidor de Cultura, Lluís Colom, que ha de ser la utilització de la nova infraestructura per part de la societat civil cambrilenca. Colom també manifesta que el nou edifici, pel que fa a estructura, distribució i espais, ha respost a l’expectativa que hi havia, “i ara estem en un moment d’aquells que sacsem la senalla per anar encaixant-t’ho tot, pel que fa a espais, horaris i personal. En un principi es planteja un horari, d’una manera o altra has d’arrencar. Ben segur no serà l’horari definitiu, sinó que s’anirà modificant, però algun horari havíem de fer per començar. A partir d’aquí, les entitats o grups que el volen fer servir faran que l’horari l’anem adequant a la demanda que hi hagi”.

El regidor de Cultura també es mostra optimista amb l’acceptació que tindrà el Centre Cultural, “crec que complirà les expectatives, limitades o no. Que no és la panacea? Segur. Que no és del tot l’espai cultural que necessitàvem a Cambrils? Segur que tampoc. Si feu una mica d’hemeroteca, ja sabeu que jo anava una mica més enllà d’aquest espai. No vull dir amb això que aquest no sigui necessari, perquè el servei que dóna és més que interessant i és important que hi sigui”, va manifestar.

Comenta aquest article