Informació general

Progress for Africa, una nova ONG amb delegació a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

La cambrilenca Esther Branchart amb els xiquets de l'escola situada a Born City, a Tanzània

Aquest proper diumenge 30 d'abril, a la plaça del Pòsit i des de les 11 fins a les 15h., es farà la presentació en públic d'una nova ONG que des de fa molt poc compta amb delegació a Cambrils. Es tracta de Progress for Africa i arriba a la nostra població de la mà la cambrilenca Esther Branchart. Aquest proper diumenge, la mateixa Esther, acompanyada d'amics i familiars, donarà a conèixer aquesta entitat, creada ara fa un parell d'anys i que opera a Tanzània. El reclam de la trobada d'aquest diumenge és un vermut benèfic que, de pas, permetrà recollir aportacions per a l'ONG.

Escola per a xiquets i xiquetes d'entre 3 i 6 anys a Born City

Tal i com ha explicat Esther Branchart a revistacambrils.cat, aquesta ONG, nascuda a Madrid, encara no té un parell d'anys i s'ha fixat com a primer objectiu la posada en marxa d'una escola per a xiquets i xiquetes d'entre 3 i 6 anys a Born City, una població que es troba a les afores de la ciutat d'Arusha. Esther Branchart és llicenciada en Magisteri per la URV i tot just acabada la carrera una persona coneguda li va proporcionar el contacte amb l'ONG. La jove cambrilenca ja ha fet estada a Born City, des del mes de gener al mes de març d'enguany, i segons ha explicat, la seva tasca ha consistit en formar els mestres d'allà per tal que apliquin el mètode Montessori en l'ensenyament. L'escola s'havia acabat el passat mes de novembre i es va estrenar just aquest mes de gener. A finals d'enguany, des del setembre al desembre, té intenció de tornar a Tanzània per continuar aquesta tasca de col·laboració. Segons ha explicat Branchart, "Born City és una població en creixement. Ara s'hi està posant l'electricitat a tot el poble. Al costat de l'escola també hi hem posat una petita botiga de venda de productes bàsics". Quan tot el projecte de l'escola estigui en marxa Progress for Africa posarà en marxa un altre projecte en aquest mateix indret de Tanzània, "volem ajudar una mica a tota la societat. Fins i tot hem fet enquestes per tal de saber què volen, què necessiten", ha explicat Esther Branchart.

Pel que fa a l'ONG Progress for Africa, Branchart explica que actualment la formen una setantena de persones a més d'uns 6 o 7 voluntaris de Tanzània, ",'ONG està creixent molt ràpidament. Fa poc, a més, ha estat guanyadora d'un concurs de projectes organitzat per la Mútua Madrilenya, que estava dotat amb 10.000 euros".

Comenta aquest article