Neus Faiges i Gessamí Caramés guanyen el concurs de joves cuiners de les Jornades de la Galera
![]() |
Foto de grup dels vuit finalistes del concurs de joves cuiners "De la mar als fogons" |
Neus Faiges Gargallo i Gessamí Caramés Nuñez de lEscola dHoteleria i Turisme de Cambrils van guanyar el primer i el segon premi, respectivament, del concurs de joves cuiners "De la Mar als Fogons" de les 13es Jornades de la Galera. Faiges va cuinar un caneló cítric de galera confitada a la baixa temperatura, amb el seu consomé i l'essència de tota la vida, mentre que Caramés va captivar el jurat amb un petit four de galera. El concurs i el lliurament de guardons va tenir lloc el passat divendres al matí a lEscola dHoteleria i Turisme de Cambrils.
El passat 3 de febrer, un grup dexperts va seleccionar els vuit finalistes dentre totes les receptes amb galera rebudes. El passat divendres 24 de febrer, els participants escollits van elaborar les seves propostes gastronòmiques davant dun jurat format per experts de sector de la restauració i les van exposar davant de dos jurats formats per experts del gremi i persones representatives de la societat cambrilenca. Els concursants, dentre 16 i 26 anys, van treballar amb una cistella dingredients bàsica que es va proporcionar des de lorganització, a la que podien afegir fins a sis ingredients més.
Després de la deliberació del jurat, lalcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el director de lEscola dHoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí, van lliurar els premis en un acte que també va comptar amb la presència de la directora dels Serveis Territorials dEducació a Tarragona, Sílvia Rodes, i representants de la Confraria, la Cooperativa Agrícola i lAssociació dEmpresaris de lHostaleria de Cambrils, entre altres.
Concurs per a estudiants de cuina
El concurs està adreçat a estudiants de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament dEducació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils. Els vuit semifinalistes seleccionats enguany provenien de diferents centres densenyament de Sitges, Terrassa, Benicarló, Calella, Barcelona, Tortosa i Cambrils. Tots els finalistes i els professors acompanyants de cada centre van guanyar una inscripció gratuïta al taller participatiu "Tu ets el mestres de la nostra cuina", organitzat per la Fundació Alicia, per aprendre, practicar i compartir coneixements amb els seus experts. A questa experiència també inclou la visita guiada a totes les instal·lacions del Món Sant Benet, així com lentrada a la Cuina del Complex, reservada per visites molt limitades.
A més, el primer i segon finalista, es van endur un dinar per a dues persones en un dels restaurants amb estrella Michelin de Cambrils, dues entrades a Port Aventura i una estada en règim dallotjament i esmorzar per a dues persones a lespai lúdico-termal Aqua-tonic. Els professors acompanyants també van ser obsequiats amb dues entrades a Port Aventura, una estada a lespai lúdico-termal i un lot de productes gourmet de la terra gentilesa de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.
![]() |
La guanyadora del concurs, Neus Faiges, acompanyada de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza |