Societat

El cambrilenc Jofre Salsench, guanyador d'una beca de la Fundació Amancio Ortega per a estudiar al Canadà

Per Lluís Rovira i Barenys

Jofre Salsench, a la redacció de Revista Cambrils

El jove cambrilenc Jofre Salsench ha guanyat una de les beques de la Fundació Amancio Ortega per a cursar els estudis de primer de batxillerat, el proper curs, a l'estranger. En aquest cas, Jofre Salsench ha aconseguit una de les 250 beques a nivell estatal per a estudiar al Canadà i juntament amb David Ardèvol, que l'ha aconseguida per a fer els estudis als Estats Units, són els dos cambrilencs que han aconseguit beques de la Fundació Amancio Ortega en aquesta edició.
Jofre Salsench va ser coneixedor d'aquestes beques a través d'una tieta seva, que té una amiga amb una filla que enguany està estudiant als Estats Units amb una d'aquestes beques. Va decidir provar sort i va anar superant les diferents fases de la convocatòria fins que va arribar a ser seleccionat. Segons Salsench, "no tenia pensat anar a estudiar a l'estranger però valia la pena provar-ho". Es va assabentar de que era un dels alumnes becats poc abans de fer un examen i, segons ha explicat a revistacambrils.cat, "durant tot l'examen em tremolaven les mans de l'emoció".

De l'institut Ramon Berenguer IV a Ontario

Jofre Salsench estudia quart d'ESO a l'institut Ramon Berenguer IV de Cambrils i a hores d'ara ja sap que el primer de batxillerat el farà a un centre educatiu d'Ontario. També sap que el 29 d'agost haurà de ser a Madrid on es concentraran els 250 alumnes becats que estudiaran al Canadà. El 30 d'agost en marxaran la meitat cap el seu destí i el 31 d'agost, l'altra meitat. L'arribada al Canadà serà a Toronto i des d'allí els estudiants s'aniran distribuint a les famílies acollidores prop dels centres que els hauran correspost. El que també sap és que no coincidirà amb cap dels alumnes de les beques de la Fundació Amancio Ortega en el centre on estigui. Els alumnes sol·licitants d'aquestes beques havien d'assenyalar, al presentar-s'hi, si volien anar als Estats Units o al Canadà. Jofre Salsench va triar Canadà per una qüestió de natura i de les zones boscoses d'aquest país, "amb motivava el tema de la natura, potser perquè estic a l'Agrupació Escolta Gent de Mar. A banda, vaig triar Canadà pensant que seria el destí menys escollit per la gent que s'hi presentava però el dia del primer examen vaig poder comprovar que no era així". D'altra banda, des del dia en què van sortir les llistes dels alumnes becats, algú es va posar mans a l'obra i va començar a crear grups de WahtsApp. Salsench explica que ja està en tres grups diferents relacionats amb el proper curs, "hi ha un grup amb gent de tot l'estat i que hem d'anar al Canadà, un altre amb la gent que hem d'anar a la zona d'Ontario i un altre de més reduït, de nou persones, que estarem al mateix districte escolar". Les mares dels alumnes també han fet fins a tres grups de WhatsApp, segons explica Lali Ivern, mare del Jofre.
L'estada al Canadà serà de 10 mesos i Jofre Salsench només mantindrà contacte via skype amb els seus familiars. Una mica més aprop, però, tindrà un cosí seu, l'Usman, que aquest any està a Florida, als Estats Units, amb una beca de futbol i aquest proper curs estarà a Indiana, a cinc hores de distància en cotxe del lloc on estarà Jofre. Tal com explicava Jofre Salsench, confien poder veure's de tant en tant.





Comenta aquest article