Societat

Els actes religiosos i tradicionals omplen de festa i de gent el santuari de la Mare de Déu del Camí

Per Redacció



Ballada dels gegants al pati de l'Ermita, el passat divendres 8 de setembre
Els nombrosos actes que van tenir ll0c a l'ermita de la Mare de Déu del Camí el passat 8 de setembre van omplir el santuari de gent i de festa. En un dia de calor sufocant la jornada festiva va iniciar-se amb el seguici popular des de la plaça del Setge fins al pati de l'Ermita. En la comitiva hi van ser presents membres del consistori cambrilenc, juntament amb els hereus i pubilles cambrilencs i tots els elements festius de Cambrils, com els gegants vells (Pere i Camí), els gegants del Setge (l'Ermengol i la Magdalena, el Marquès de Los Vélez i el nou gegantó del Setge), els nanos i la Farnaca. Durant el recorregut –des de la plaça del Setge fins al pati de l'Ermita– el seguici va anar acompanyat de l'animació musical del grup de timbalers Cop de Cap i el Ball de Bastons de Cambrils, el Ball de Diables "Els Cagarrieres" de Cambrils i l'Associació Amics de la Sardana.
 
A dos quarts de dotze es va celebrar l'ofici solemne en honor a la patrona de Cambrils i posteriorment l'ofrena floral al pati de l'Ermita.

Acte seguit es va engegar la traca de Festa Major a càrrec del Ball de Diables "Els Cagarrieres". Els diferents grups participants al seguici van fer una actuació al pati de l'Ermita.
La colla gegantera Tota l'Endenga també va fer la presentació del nou gegantó de la colla, el Cabo Quiñones. La matinal festiva va cloure amb una ballada de sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell i els Amics de la Sardana de Cambrils. Per la tarda, al Parc del Pescador, es va fer l'espectacle de circ amb Desastrosus Cirkus.

El dissabte dia 9 van continuar les activitats esportives amb el torneig de futbol de base que van disputar diferents equips de l'Escola de Futbol Veterans i altres equips de la demarcació a l'Estadi Municipal de Futbol. I a la nit, el Parc del Pescador va ser l'escenari de la darrera actuació del festival de música ètnica Mangrana amb el grup de música tradicional grega Daj Tiridí.

Recepció a les Camí i teatre

El passat dijous 7 de setembre es va fer la tradicional recepció a les Maries del Camí a la sala de plens de l'Ajuntament, en la qual es van reunir un total de divuit dones que porten el nom de la patrona de Cambrils. El mateix dijous a la nit, al Palau Municipal d'Esports, el grup de teatre Xerinola també va fer l'estrena de la seva darrera obra Torna-la a tocar, Sam de Woody Allen, sota la direcció de Rosa M. Sarrà i amb l'actuació de Pere Martí, Elisabet Martí, Ricard Gallego, Lluís Jiménez, Laura Pallisé, Blanca Martínez, Marta Peña, Alba Colom i Marta Gutiérrez.

Comenta aquest article