Societat

El restaurant Miramar acapara guardons i distincions l'any que commemora el seu 60è aniversari

Per Lluís Rovira i Barenys

L'equip humà del restaurant Miramar davant l'establiment

El restaurant Miramar ha encetat l'any del seu 60è aniversari amb tot un seguit de reconeixements i distincions a càrrec de diferents entitats i agrupacions gastronòmiques del país. A finals del mes de novembre passat era distingit com a restaurant de l'any 2017 per la Guia Gourmand i, a més, figurava com a restaurant recomanat a la Guia Michelin d'enguany.
El mateix restaurant Miramar, al port de Cambrils, va ser la seu del lliurament de guardons de la guia Gourmand 2017, una guia d'hotels i restaurants que enguany arriba a la 26a edició i que recull una selecció d'establiments d'hoteleria i de restauració de Catalunya i d'Andorra. La resta de guardons van ser per a Casa Irene, d'Arties, com a hotel de l'any 2017; Adernats-Vinícola de Nulles, com a celler de l'any 2017; el restaurant La Boscana, de Bellvís, com a restaurant revelació i la Tòfona Blanca, d'Acqualagna, de Giorgio Serafini.

Primera aparició a la Guia Michelin

El restaurant Miramar, juntament amb els restaurants cambrilencs La Bresca i Club Nàutic, són restaurants recomanats per la Guia Michelin 2017. A banda, hi ha els dos restaurants amb estrella Michelin ja consolidada, que són el Can Bosch i el Rincón de Diego. Pel que fa al restaurant Miramar, aquesta és la primera ocasió que apareix a la prestigiosa guia gastronòmica i tal com explicava Joan Gómez, propietari de l'establiment cambrilenc, a revistacambrils.cat, "ens ha fet molta il·lusió". Gómez no amaga que li agradaria aconseguir una estrella Michelin, "som un restaurant que ens identifiquem molt amb el producte autòcton. Intentem mantenir la cuina tradicional i de qualitat de Cambrils".
A banda d'aquests reconeixements, el restaurant Miramar apareix en la Guia de la Vanguardia que recull els 100 millors restaurants de Catalunya. En el darrer any, a més, ha estat distingit com a millor restaurant de l'any 2015 per la Confraria Gastronòmica de la Costa Daurada i com a millor restaurant visitat el 2016, a càrrec de l'Acadèmia de la Gastronomia de Tarragona.

Aspecte del restaurant Miramar

Comenta aquest article