Societat

Prop de 300 persones participen a l'esmorzar amb galeres i calçots

Per Lluís Rovira i Barenys

Prop de 300 persones van participar a l'esmorzar amb galeres i calçots, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola

Les 13es jornades de la Galera ja han viscut, aquest passat cap de setmana, els seus primers actes populars. Ahir, diumenge al matí, les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola acollien "Amb gust d'oli i calçots", la ja tradicional fregida de galeres i calçots amb oli d'oliva extra verge de la Cooperativa. Al preu de 4 euros, els prop de 300 assistents a l'acte van poder tastar el plat de galeres i calçots i passar una estona agradable amb l'esmorzar popular. Tant la fregida de galeres i calçots com l'esmorzar es van haver de fer dins d'una de les naus de la Cooperativa ja que el vent de llevant que bufava amb força ahir al matí impedia la normal celebració d'aquest esmorzar a l'aire lliure. En total es van servir un miler de calçots si prop de 100 quilos de galeres.

D'altra banda, el passat divendres 10 de febrer es va fer la primera de les visites guiades a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors on els assistents van rebre les explicacions sobre la captura de les galeres i tot el recorregut que fan des de la barca i fins la llotja. Aquest proper divendres 17 de febrer hi haurà una nova oportunitat de fer aquesta visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors, a partir de les 17h. Abans, però, cal fer la inscripció trucant al telèfon 977794679 o bé lliurant un mail a peconomica@cambrils.org.

Aquest proper diumenge 19 de febrer, a més, es farà la Galerada Popular al port on es podrà menjar un plat de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d'abordo, a càrrec de la Confraria de Pescadors de Cambrils acompanyat de beguda. El preu del tiquet és de 4 euros i aquesta degustació anirà acompanyada d'altres activitats pel port com són una demostració de Vela Llatina a càrrec de l'Arjau i passejades amb llagut, a càrrec de Vent d'Estrop. A la Torre del Port es farà una activitat familiar sota el nom de "La mar en temps prehistòrics" que consistirà en l'explicació i demostració de la fabricació de les eines de pedra utilitzades durant la prehistòria per treballar petxines i cargols marins.

Comenta aquest article