Informació general

El Teatre Auditori s’ubicarà als antics terrenys del Villa Magdalena

Per Lluís Rovira i Barenys

El Teatre Auditori s’ubicarà en una part del terreny que actualment serveix de pàrquing

L’Ajuntament ja ha decidit la ubicació del futur Teatre Auditori de Cambrils. Es farà a la zona de l’actual polígon UA1, en una superfície de 3.670 m2 i que actualment està ocupada per l’aparcament que dóna al carrer de Tramuntana, dins el que era l’antic càmping Villa Magdalena. El teatre estarà ubicat en una futura cruïlla entre la rambla que ha de ser la prolongació de l’avinguda de Josep Vidal i Barraquer de l’Eixample i la futura avinguda Diagonal. Cal dir que es contemplaven dues altres possibles ubicacions, l’una al local que actualment ocupen els bombers i l’altra, al terreny contigu al Molí de les Tres Eres. El primer s’ha descartat per falta d’espai i també per la dificultat d’accés que tindrien els camions per descarregar el material escènic. La segona ubicació, la del costat del Molí, s’ha desestimat per una qüestió d’alçada i pels accesos a la zona. En la zona triada s’ha valorat el fet que hi haurà un aparcament davant mateix del teatre.

800 persones

Si bé encara no hi ha un projecte definitiu d’aquesta infraestructura el que sí que està clar és la intenció de l’Ajuntament que el Teatre Auditori tingui una capacitat per a 800 persones. També podria disposar d’una sala més petita, que seria l’auditori. En aquests moments la Regidoria de Cultura ha encarregat un estudi per a la definició d’un teatre a Cambrils. Segons la regidora de Cultura, Neli Queral, “aquest estudi valorarà els hàbits dels cambrilencs en el terreny cultural, a banda d’incloure l’activitat teatral i musical que es genera al municipi. També estudiarà l’entorn geogràfic d’influència i amb això veurem si el que realment volem, que és fer un teatre de 800 places, és el més adequat per a Cambrils o no”. El resultat d’aquest estudi determinarà les bases per a la concessió.

Concessió administrativa

El sistema de gestió d’aquest Teatre Auditori serà per concessió administrativa. A hores d’ara s’estan elaborant les bases del concurs. La particularitat d’aquesta concessió administrativa que es pensa portar a terme és que inclourà tant el projecte d’obra, com la construcció de l’equipament i la gestió posterior. Aquesta mesura es va prendre ja que, segons Neli Queral, “el cost final, basant-nos en els paràmetres del recent estrenat auditori de Salou, és molt alt ja que a Salou els ha costat 1.200 milions de les antigues pessetes. Si això ho assumim nosaltres, per molt que venguéssim alguns terrenys, hi hauria altres obres que no les podríem fer. La intenció és posar un termini a la concessió de 30 anys”. El que també deixa clar la regidora és que l’Ajuntament ha de poder rescatar la concessió abans d’esgotar el termini, pagant la quantitat preceptiva. També vol deixar molt clar que la programació del Teatre Auditori es farà de manera conjunta amb l’Ajuntament.

§ S’incrementa la partida de subvencions a les entitats§

Des de la Regidoria de Cultura s’ha considerat adient incrementar la partida destinada a les subvencions de les entitats culturals i lúdiques, ja que segons va manifestar la regidora, “havia quedat una mica justa. Ara bé, a la llarga s’haurà d’estudiar més a fons si estem subvencionant massa coses”. Pel que respecte a les entitats que organitzen festes als seus barris, l’Ajuntament vol fer un estudi dels costos que suposa la instal·lació d’infraestructures municipals, “hem d’estudiar ben bé quin és el cost final de tot això”, va manifestar Neli Queral. Des de la Regidoria de Cultura es vol convocar, properament, una reunió d’entitats per tal de plantejar aquests temes. A banda, un altre tema que es vol fer extensiu a les entitats és la seva implicació en el seguici festiu de la festa de la Mare de Déu del Camí.

§ Sala polivalent a l’actual seu dels bombers§

Un cop descartada la utilització de l’actual seu dels bombers com a espai per fer-hi el Teatre Auditori, es contempla, a hores d’ara, la seva possible adequació com a sala polivalent, de manera que totes les activitats lúdiques que actualment es fan al pavelló esportiu es farien aquí, des del dinar de l’Homenatge a la Vellesa fins als concerts de música. En aquesta sala hi hauria un escenari i l’adequació final no suposaria una gran despesa per a l’Ajuntament, segons va comentar la regidora de Cultura.

Comenta aquest article