Esports

Dues medalles de plata i una de bronze per als judokes cambrilencs al campionat de Catalunya júnior

Per Miquel A. Díaz

Judokes cambrilencs que van competir al campionat de Catalunya. D'esquerra a dreta: Àlex Caballero, Ana Garcia, Ivan Garcia i Emanuel Toscano

El passat 28 de gener, a les instal·lacions esportives de Llars Mundet de Barcelona, es va celebrar el Campionat de Catalunya de judo de la categoria júnior (nascuts els anys 1999, 1998 i 1997). Quatre judokes del club Dojo Cambrils es van desplaçar fins la ciutat comtal per disputar la competició més important de la temporada en aquesta categoria. Tot i que els tres judokes masculins són de primer any de la categoria i debutaven en aquesta nova categoria van fer molt bon paper cadascú en el seu pes.

La representant femenina Ana Garcia, que va competir al pes de -52 kg., encara és cadet aquesta temporada, això vol dir que va competir en una categoria superior a la seva i va fer molt bon paper. Després de disputar tres combats previs va arribar a la final per disputar-la contra una judoka molt forta a la qual no va poder superar i es va haver de conformar amb la segona posició del campionat. Molt bon resultat ja que l'Ana es una judoka cadet d'últim any i el club va decidir que competís en aquesta categoria per començar a conèixer les rivals que tindrà la propera temporada i agafar bagatge en aquesta categoria.

Quant als judokes masculins, el menys afortunat va ser l'Àlex Caballero, que va competir al pes de -60 kg., ja que només va poder disputar un combat preliminar. En aquest va caure derrotat i va quedar eliminat i es va quedar amb un regust amarg al no poder lluitar més. Al pes de -100 kg. va lluitar l'Ivan Garcia Salvador que va fer molt bona competició i va assolir la segona posició proclamant-se subcampió de Catalunya a la seva categoria. Finalment, al pes de -81 kg., l'Emanuel Toscano no ho va tenir fàcil i després de superar el seu primer combat d'eliminatòries, en el segon combat es va enfrontar a l'actual campió d'Espanya contra el que va caure derrotat. Després de perdre el segon combat l'Emanuel va començar els combats de la lluita per la medalla de bronze. El cambrilenc va disputar un total de tres combats més que va superar i es va penjar una molt merescuda medalla de bronze al campionat de Catalunya.

Comenta aquest article