Cultura

La Biblioteca Municipal celebra els seus 20 anys

Per Berta Ruiz

Foto de grup dels Superlectors de la Biblioteca 2016

La Biblioteca Municipal va celebrar el seu 20è aniversari, el passat divendres 20 de gener a la tarda. De fet, coincidia justament el mateix dia de la seva inauguració, ara fa 20 anys, el 20 de gener de 1997. Dues dècades de l'actual Biblioteca Municipal –situada al barri de l'Eixample– que era hereva de l'antiga Biblioteca de La Caixa, situada a la plaça de Marianao. Aquest acte de celebració –conduït per les bibliotecàries Eva Ferré i Rosana Andreu– va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella– que van adreçar unes paraules de felicitació per aquests 20 anys, van aplaudir al personal que fa possible el dia a dia i van destacar l'important paper de formació, coneixement, divulgació i dinamització cultural que exerceixen les biblioteques.

Per començar la festa d'aniversari es van lliurar els premis als Superlectors, que s’atorguen anualment per premiar als usuaris que més documents han agafat en préstec durant l'any anterior. En aquest punt, la bibliotecària Eva Ferré va apuntar que un dels objectius de la Biblioteca és que la canalla i els més joves siguin bons lectors i es fomenti la lectura des de ben petits. Així doncs, els Superlectors 2016 van ser: Alba Paulí Cavedo amb 286 préstecs en la categoria infants (3-11 anys); Antonio Carmona Coronado amb 71 préstecs en la categoria adults; Joan Rodríguez Flaqué amb un total de 117 préstecs en l'apartat de gent gran i l'escola La Bòbila amb 290 préstecs, en la categoria d'educació. També es va fer entrega d'un obsequi al primer carnet de la Biblioteca a Pere Espasa Treig i a l'usuari que s'ha fet el darrer carnet que és Christian Nwankwo.

Posteriorment va seguir la festa amb l'espectacle Sopa de Pedres, a càrrec de Moi Aznar de la companyia de teatre còmic Jomeloguisjomelo.com. L’espectacle va consistir en un conte que explica la història d’un soldat que arriba a un poble on hi hagut una guerra. La gent del poble no el rep gens ni mica bé, tot al contrari, no volen donar-li res de menjar, amb l’excusa que no tenen res per donar-li. Per això, el soldat se n’empescarà una de bona per fer veure a la gent del poble que entre tots, compartint el poquet que tenen, se’n poden sortir. Per acabar, alguns membres de la coral Les Veus del Casal van cantar la cançó d'aniversari i hi va haver pastís de celebració.

Comenta aquest article