Cultura

3.844 alumnes van començar ahir el curs escolar a Cambrils, gairebé 300 més que l'any passat

Per Judit Pinazo



Alumnes de primària del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer al pati de l'edifici La Salle aquest matí
Ahir, dimarts 12 de setembre, va començar un nou curs escolar. Un total de 3.844 nens van iniciar ahir el curs a Cambrils, gairebé 300 més que l'any passat, repartits entre els 15 centres d'ensenyament que hi ha al municipi entre escoles bressols, infantil, primària i secundària. Segons explicava el regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos– el curs es va iniciar ahir amb tota normalitat, exceptuant alguns retards ja previstos, com és el cas dels alumnes que havien de començar a l'IES de Vilafortuny i que no ho podran fer fins al proper mes de març. Mentrestant, tal i com explicava García Mateos, aquests alumnes han iniciat el curs, tal i com ja s'havia anunciat, al CEIP Guillem Fortuny.

Per altra banda, destacar que ahir també va començar una línia virtual del que serà el nou CEIP de Vilafortuny, que actualment es construeix al costat del centre cívic de Vilafortuny, i que quedarà enllestit durant el transcurs d'aquest curs escolar. Els alumnes destinats a aquest centre, que està previst que obri les portes el curs 2007-2008, han començat enguany al CEIP Marinada.

Ahir també es va fer la presentació als pares dels alumnes de la primera escola bressol municipal, l'escola bressol M. Dolors Medina, situada al costat del CEIP Joan Ardèvol i que avui mateix entra en funcionament. Recordem que la primera escola bressol municipal ha començat amb el 100% de les places ocupades, un total de 82, per a infants d'entre 0 i 3 anys.

Sisena hora lectiva

Enguany s'inicia el curs escolar amb una novetat important per als alumnes dels centres públics d'educació infantil i primària, l'increment d'una hora del seu horari docent, el que es coneix com la sisena hora lectiva. Aquesta mesura forma part del Pacte Nacional per a l'Educació, que el govern de la Generalitat va aprovar el passat mes de març, i va ser un dels punts que més polèmiques va generar entre el professorat de l'escola pública arreu de Catalunya.

Els centres d'educació infantil i primària de Cambrils han optat per col·locar la sisena hora lectiva als matins, és a dir, des d'ahir els alumnes dels centres públics d'infantil i de primària comencen les classes a dos quarts de nou del matí, quan fins ara ho feien a les nou, i pleguen a la una del migdia, i no a les dotze com era habitual fins al curs passat. Amb aquest canvi d'horari els alumnes passaran a fer una hora i mitja més al matí, mentre que a la tarda l'horari es redueix mitja hora. Fins ara l'horari de tarda era de tres a cinc i a partir d'aquest curs els alumnes entren a la mateixa hora però surten a dos quarts de cinc. Segons García Mateos, la col·locació d'aquesta sisena hora al matí és una molt bona opció "a nivell pedagògic està demostrat que els nens rendeixen molt més al matí que no pas a la tarda".

Així doncs, aquest curs l'únic centre que començarà a les nou del matí serà el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. Segons García Mateos, el Consell Escolar Municipal ha sol·licitat a aquest centre concertat que es plantegi la possibilitat que en els propers anys els cursos d'infantil i primària tinguin el mateix horari que els altres centres del municipi.

Segons explicava el regidor d'Ensenyament, la sisena hora lectiva que estrenen els centres públics es dedicarà al reforç d'algunes assignatures, sobretot aquelles que suposen una major dificultat per als alumnes, com poden ser matemàtiques o idiomes, entre d'altres.  Tot i això, segons García Mateos, el consell escolar de cada centre és qui decideix a què es dedica la sisena hora.

Comenta aquest article