Un dels membres de l'equip Cambrils Raid Team aconsegueix la quarta posició en un duatló a Andorra

El passat cap de setmana, 2 i 3 de setembre, un dels components de l'equip Cambrils Raid Team, Toni Calderón, va participar en un duatló que es va celebrar a Andorra, puntuable per a la XM Duathlon Series Salomon, dins el Mountain Festival Skygames 2006.

Una de les proves de l'Skygames va ser l'Skybike, una prova duatló de 36 quilòmetres de distància i 1.600 metres de desnivell de pujada, entre la població d’Ordino –on estava situada la sortida i l'arribada– i el pic d’Arcalís (2.776 metres).  La duatló va tenir lloc dissabte passat amb sortida i arribada a Ordino. La prova va començar, a les vuit del matí, amb un ascens d'aproximadament 14 quilòmetres i des de la sortida Toni Calderón es va mantenir entre les set primeres posicions fins arribar al punt més alt (Catiperdís). En el descens, es va col·locar en la cinquena posició i en l'últim tram de BTT va aconseguir la quarta posició, lloc en què va finalitzar la prova.

El proper duatló se celebrarà el proper 24 de setembre a Llívia.

Raid Copa Catalana

Pel que fa als raids, durant el passat mes de juliol i agost han estat força aturats. Tot i així, el passat cap de setmana va tenir lloc la quarta prova puntuable per a la Copa Catalana de Raids d'Aventura, en la qual va participar l'equip Cambrils Raid Team, amb Marc Costa, Antonio Martínez i Sergi Feijoo; Toni Calderón –l'altre integrant de l'equip– es trobava, recordem, disputant un duatló a Andorra.

L'equip, des de l'inici de la prova no va tenir gaire sort, fent dos importants errors d'orientació que van provocar que de bon començament l'equip perdés el contacte amb el cap de cursa i arribés a l'últim sector del dissabte molt tard. Això va fer que el diumenge l'equip Cambrils Raid Team decidís no presentar-se a la prova.

La propera prova en què participarà l'equip Cambrils Raid Team tindrà lloc a Pontevedra, per tal de competir en la quarta prova del calendari nacional (Copa d'Espanya).

The North Face

Els passats 25 i 26 d'agost, Toni Calderón va participar també en la prestigiosa prova d'ultrafons que es va celebrar a la localitat francesa de Chamonix.

La prova coneguda també amb el nom The North Face Ultra Trail (Tour du Montblanc) tenia dos variants. Per una banda la prova llarga, amb sortida i arribada a Chamonix, i que consistia en un recorregut de 156 quilòmetres i en què van participar un total de 2.500 participants. La prova curta estava formada per un total de 86 quilòmetres i va comptar amb la participació de 1.000 participants. Aquesta prova tenia sortida a Courmayeur (Itàlia) i arribada a Chamonix (França), passant per Champex (Suïssa).

Toni Calderón va competir en la prova curta de 86 quilòmetres, que es va celebrar el 25 d'agost. Des d'un inici va mantenir les primeres posicions, arribant a passar en segona posició pel Gran Coll Ferret, el pic més alt de la cursa. Però a la meitat de la cursa, al voltant del quilòmetre 45, Toni Calderón va    començar a patir problemes musculars, fet que va provocar que de mica en mica anés perdent posicions, arribant finalment a Chamonix en la divuitena posició a la classificació general amb un temps total de 12 hores i 18 minuts.