Cultura

Tradicional Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí per encetar les festes nadalenques

Per Josep Maria Ferrando

Actuació conjunta de la Coral Infantil i la Coral Verge del Camí, ahir al vespre a l'Ermita

Una altra vegada, la Coral Verge del Camí va omplir de gom a gom, ahir al vespre, l’Ermita de la Mare de Déu del Camí amb el tradicional Concert de Nadal. Un esdeveniment coral i musical de gran nivell i una cita obligada per encetar les festes nadalenques a Cambrils. Enguany, el concert es va fer a benefici de l'Asociación ENACH de malalties neurodegeneratives per acumulació cerebral de ferro, malaltia que pateixen dues nenes de la família cambrilenca de Toni Moreno i Naza Martínez que eren presents al concert. En total es van recollir 772 euros.

Per començar, la presidenta de la Coral, Lídia Utset, va dir unes paraules de benvinguda agraint el suport que, des fa molts anys, l’entitat rep dels cambrilencs i cambrilenques, fent un resum de les seves principals activitats. Seguint la tradició el concert va començar amb la Coral Infantil sota l’experta direcció d’Esperanza Miguel i l’acompanyament al piano de Medir Bonachi. Els xiquets i xiquetes de la Coral Infantil van cantar cinc cançons nadalenques.

Després va ser el torn de la Coral Verge del Camí, que com sempre va oferir als assistents una actuació d’altíssima qualitat vocal i artística. Sota la magistral direcció de la Núria Ortoneda, que abans de començar va fer una explicació didàctica de les peces que cantarien, i amb l’acompanyament musical a l’arpa d’Esther Pinyol, les veus solistes de la soprano Ana Ma. Gil-Pérez, la contralt Montserrat Ferré, contralt i Esperanza Miguel també soprano, i de nou al piano Medir Bonachi.

A Ceremony of Carols, op. 28 i Cançons de Nadal

El concert es va dividir en dues parts. A la primera A. Ceremony of Carols, Op. 28, del compositor Benjamin Britten va incloure dotze cançons corals de l’edat mitjana que l’autor va recollir, de temàtica majoritàriament nadalenca incloent entre d’altres peces  Deo Gratias, As dew in Aprille, This litte Bave, Sprin Carol o That yongë Child.
La segona part de l’actuació de la Coral va ser l’estrena d’un grup que amb el nom de Cançons de Nadal va compondre a petició de la mateixa Coral Jordi Domènech, compositor i contratenor de Manlleu, per a Cor Mixt i Arpa. Les cançons són nadales catalanes molt conegudes com el dimoni escuat, el rabadà, o fum, fum, fum. Com cada any les dues corals van rebre l’aplaudiment entusiasta de tots els assistents.

Comenta aquest article