Camp

Salou fa gala de la seva salut econòmica i de la seva estabilitat política un any després de l'acord de govern

Per Redacció

A l'esquerra, el regidor d'Hisenda i representant del PSC, Toni Brull i, a la dreta, l'alcalde Pere Granados de CiU-FUPS

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del soci de govern Toni Brull, i una nodrida representació dels regidors que conformen l’equip de govern va assegurar, ahir, que després d’un any de pacte de govern “valorem molt, molt positivament els seus fruits” i ha assegurat que “crec que és una de les millors decisions que hem pogut prendre de cara als nostres ciutadans  i per la governança del municipi”. Fruit de l’acord i l’estabilitat a la que es va arribar amb aquest acord de govern que es va segellar a finals de l'any passat entre la CiU-FUPS i el PSC – tal com va assenyalar Granados- aquesta mateixa setmana es donarà a conèixer el Pla d’Acció Municipal; un document que “recull els projectes de futur de la ciutat; és un projecte molt ambiciós i que no es pot executar en un mandat perquè hi ha accions que transcendeixen al temps”. En total, el pla compta amb una inversió de 15 milions d’euros i entre altres coses preveu la construcció d'una nova biblioteca i d'un nou estadi de futbol. Granados, a més, es va queixar que la llei no els permet invertir en nous serveis tot i disposar dels diners necessaris per a fer-ho. L'alcalde de Salou va destacar que la salud econòmica de l'Ajuntament és excel·lent i que, a més, la salud econòmica del municipi també és bona després d'una temporada turística força positiva.
Pere Granados, junt amb els membres del govern, van fer ahir la tradicional recepció nadalenca a la premsa, en el marc de la qual es van dur a terme aquestes declaracions institucionals tot recordant també els projectes que estan en marxa com el desenvolupament del sector 04-Emprius Nord on s’ha traslladat el pla de desenvolupament econòmic previst al sector 03; amb hotels ressort; zona esportiva; un edifici de negocis a més de zona comercial i de serveis.  
Per la seva part, el regidor Toni Brull va destacar que aviat farà un any de la signatura del pacte que ha portat “estabilitat; a més de reduir la crispació i que té com a objectiu únic de treball en benefici Salou”.

Congelació de tributs pel 2017

El govern de Salou està en disposició de contrarestar l’augment d’impostos que preveu aplicar l’Estat amb la revisió cadastral pel 2017 i que hauria de repercutir en els impostos que paga el ciutadà de cara al proper any. D’aquesta manera, segons va assegurar el regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, “amb l’arribada de la resolució ministerial el que farem a nivell local és aplicar una baixada del tipus del coeficient d’un 6%; per tant no notaran un augment ni dels impostos ni de la plusvàlua que suposa un esforç econòmic però que es pot assumir perquè Salou té una salut econòmica envejable”, apuntava.
Cal recordar que enguany el govern ja ha apostat per la congelació de les ordenances fiscals i tributs pel proper any; a més, el regidor de Gestió Tributària ha explicat que malgrat aquest esforç es planteja un pressupost amb una partida d’inversions de més de 3 milions d’euros que es presentarà properament abans del plenari municipal del proper 21 de desembre on s’aprovaran els pressupostos municipals pel 2017.

Comenta aquest article