Cultura

S'enceta el cicle Biblioteques amb Denominació d’Origen amb un taller de pintura amb vi

Per Redacció

Imatge del taller de pintura amb vi, el passat dimecres a la Biblioteca

La Biblioteca Municipal ha programat diverses activitats relacionades amb el món del vi i la Denominació d’Origen Tarragona, en el marc del cicle Biblioteques amb DO impulsat pel Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya i iniciat el 2013. La primera d'aquestes activitats va tenir lloc, aquest passat dimecres 7 de desembre a la tarda a la Biblioteca, amb un taller de pintura amb vi adreçat a infants, de la mà de Marta Arañó. Un bon grup de xiquets, acompanyat d'alguns pares, van aprendre a pintar amb aquest producte i també van poder conèixer com s'obté el vi.

Més activitats del cicle

El cicle d'activitats seguirà el dimecres 14 de desembre a les 19 hores, quan hi s'organitzarà un diàleg titulat "Els oficis del vi", entre persones vinculades amb el món del vi. Hi intervindran l’enòloga Sara Pérez, guanyadora del Premi Verema al Personatge del Vi 2014, i Noemí Poquet, enòloga del celler Molí de Rué de Vinebre, amb la col·laboració de la DO Tarragona.

El divendres 16 de desembre, a les 19 hores, es portarà a terme la lectura en veu alta del relat de Roald Dahl, El tast (La Cata), i els participants brindaran amb un vi de la DO Tarragona. El relat, on sis persones a taula formen part d’un repte a descobrir, forma part també del cicle embaDAHLits, que ha estat l’eix de les activitats d’enguany per a commemorar el naixement de l’escriptor Roald Dahl.

El cicle es tancarà el dilluns 19 de desembre, a les 19 hores, la xerrada "Què bevem els dies de festa?" a càrrec de l’enòloga Pepa Menchón amb la possibilitat de tastar vins de la DO Tarragona. L’activitat també està inclosa al programa de la 2a Biennal d’Art Gastronòmic i Contemporani de Cambrils i compta amb la col·laboració de la DO Tarragona, el Museu d’Història de Cambrils i l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.

A més, des de la Biblioteca també es realitzaran recomanacions de lectura i de cinema relacionades amb el vi a través del Pinterest, del Bloc, del Facebook, del Twitter de la biblioteca i la nova guia de novetats.

Comenta aquest article