Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Els joves esdevenen protagonistes de la setmana contra la violència vers les dones de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció



Cartell de la Setmana contra la violència vers les dones a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
El departament de joventut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha programat una setmana sencera d’activitats per treballar amb el col·lectiu de persones joves en el marc del Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, que es commemora el 25 de novembre. Des del proper dilluns hi haurà una sèrie d’actes que pretenen conscienciar sobre la importància d’eliminar qualsevol tipus de violència cap a les dones sobretot incidint en la població més jove. El dilluns, per iniciar aquesta programació tindrà lloc la inauguració de l’exposició "Desmuntem mites?" a la Sala Bonet Castellana i una taula rodona amb el títol "Joves i empoderades". La taula rodona estarà conduïda per Estrella Botello i hi participaran Laura Aresté, jove emprenedora al capdavant de la revista Mum’s magazine que es distribueix per diverses zones de Catalunya; Marta Galego, jove triatleta i àrbitre professional. Galego va obtenir molta atenció mediàtica aquest mes de setembre quan va aturar un partit de futbol que estava arbitrant per haver sentit un insult masclista. També hi serà Cristina García, una jove enginyera que va passar tots els seus estudis universitaris sent l’única noia de la classe i la regidora Celia Ruiz, que també és advocada i especialista en violència de gènere.

També es realitzaran visites a l’exposició amb els alumnes a partir de 3r de la ESO de l'institut Berenguer d’Entença amb els quals es realitzaran dinàmiques sobre igualtat. Altres activitats són una sessió de cinefòrum amb la pel·lícula "Flor del desierto" o la representació de l’obra de teatre "Cuenta conmigo" que tindrà lloc el mateix 25 de novembre, l’obra està dirigida per Inma Toledo i els mateixos joves n’han escrit el guió. Seguidament, es llegirà el manifest per cloure amb la setmana contra la violència envers les dones. D’altra banda també es tornarà a fer el Concurs de selfies #JoventutGO,  que ha tingut molt bona acollida a la resta de municipis de Catalunya i al que es pot participar fins el 30 de novembre.

Comenta aquest article