Informació general

FA 10 ANYS: S'aprova el projecte executiu del futur teatre auditori i palau de congressos de Cambrils

Per Judit Pinazo



La maqueta de l'auditori es pot veure aquests dies al vestíbul de l'Ajuntament
Notícia publicada el 15 de novembre de 2006

En el ple municipal corresponent al mes d'octubre i que es va celebrar ahir al vespre, es va aprovar el projecte executiu del teatre auditori de Cambrils, que es construirà a la vora de l’actual estació d’autobusos. Aquest projecte s'ha anat modificant al llarg de la seva elaboració, que ha anat a càrrec del gabinet del reconegut arquitecte Ramón Sanabria. El projecte inicial contemplava que l'espai acollís el teatre auditori, però finalment el projecte final contempla la construcció d'un teatre auditori i alhora palau de congressos. Segons Benaiges, Cambrils necessita un espai d'aquestes característiques "per potenciar la ciutat, però també per possibilitar que la temporada turística s'allargui i que assoleixin altres valors més enllà del sol i la platja".

Aquesta modificació ha fet que el pressupost inicial de 7 milions d'euros hagi augmentat considerablement i arribi ara als 13 milions d'euros. Segons Benaiges, això obligarà a fer-ho en dues fases.

Pel que fa als terminis de l'execució de l'obra, encara estan per determinar. Tot i això, Benaiges explicava que properament es licitarà la primera fase de les obres amb un cost de 5,5 milions d'euros. La segona fase s'iniciarà més endavant però podrà fer-se de manera solapada a la primera. Un cop finalitzades les dues fases, es construirà l'aparcament soterrat i la nova Escola Municipal de Música. Segons Benaiges, es preveu que el teatre auditori estigui enllestit en tres anys.

Aquests dies es pot visitar al vestíbul de l'Ajuntament la maqueta de teatre auditori.

Comenta aquest article