Cultura

Homenatge de la Coral Verge del Camí a la Nova Cançó en el 50 aniversari de La Teca

Per Josep Maria Ferrando

Un moment de l'actuació de la Coral Verge del Camí, ahir al vespre al Casal Parroquial

Amb motiu del 50 aniversari de La Teca Teatre, el Teatre del Casal Parroquial va ser l’escenari, ahir al vespre, d’un impressionant i emotiu homenatge a la Nova Cançó i als seus principals cantautors, preparat per la Coral Verge del Camí. Es va projectar un muntatge audiovisual de molta qualitat que fa un recorregut històric protagonitzat per un moviment artístic i musical català aglutinat en la Nova Cançó, en el marc cultural i reivindicatiu de la Catalunya dels anys seixanta i setanta.

Amb la qualitat musical a la que ens té acostumats la Coral Verge del Camí, sota la direcció de la Núria Ortoneda, el concert va començar amb la sintonia de l’Estaca de Lluís Llach. Després va intercalar fragments audiovisuals abans de cada interpretació musical fent un petit recull històric del moment en què s’emmarca cada cançó. Un concert que ens retorna a cançons de Raimon, Al vent i D’un temps d’un país; Pau Riba amb Noia de porcellana; Ovidi Montllor i el tema Fera Ferotge; Maria del Mar Bonet amb Què volen aquesta gent; Joan Manel Serra i la peça Pare o La Trinca amb El canonge de la Seu, i alguna més que al final del concert van reconèixer i aplaudir el públic que va omplir el Casal Parroquial.
Al final del concert, els presidents d'ambdues entitats –Pep Pellicer de la Teca i Lídia Utset de la Coral Verge del Camí– es van intercanviar uns obsequis. La Teca va lliurar un cartell commemoratiu del seu 50 aniversari i la Coral, un gravat de la Cripta de l'Ermita.



Pep Pellicer de la Teca Teatre al costat de la presidenta de la Coral Verge del Camí, Lídia Utset

Comenta aquest article