Informació general

FA 10 ANYS: El PSC presenta Robert Benaiges com a cap de llista per a les properes eleccions municipals

Per Judit Pinazo



Robert Benaiges amb membres de la secció local del Partit Socialista de Catalunya, ahir al Centre Cultural
Notícia publicada el 14 de novembre de 2006

Ahir al matí, el Centre Cultural va acollir la presentació del cap de llista socialista per a les properes eleccions municipals, que per quarta vegada consecutiva encapçalarà l'actual alcalde i primer secretari del PSC a Cambrils, Robert Benaiges.

Benaiges va voler agrair públicament el suport i la confiança que li han demostrat els membres de l'executiva, bona part d'ells presents en l'acte d'ahir, després que el passat 13 d'octubre, en l'assemblea general, la candidatura única de Benaiges rebés un suport unànime. Recordem que, tot i que en les últimes quatre legislatures ha encapçalat la llista, Benaiges ha format part de les llistes del grup socialista des de l'any 1983. En aquelles eleccions va ocupar el novè lloc, però no va arribar a entrar a l'Ajuntament. En les eleccions del 1987, en què va ocupar el tercer lloc, va entrar per primera vegada a l'Ajuntament i en següents, les eleccions del 1991, va ocupar la segona posició a les llistes. L'any que ve, doncs, farà 20 anys que Robert Benaiges està a l'Ajuntament.

En la presentació d'ahir el candidat socialista va fer un repàs a la feina feta per l'actual govern fins al moment i va definir el partit socialista com "el pal de paller de la política local", la força majoritària a l'Ajuntament i qui ha impulsat la major part dels objectius que s'ha marcat el govern de l'Ajuntament.

Confiança renovada

En el discurs d'ahir Benaiges es mostrava esperançat en els resultats de les properes eleccions municipals per la feina feta  pels tres partits que conformen l'actual govern "nosaltres ens presentem amb confiança renovada, ja que aquest govern ha estat unit i cohesionat i ha treballat amb la voluntat de tirar endavant un projecte de ciutat conjunt". Aquesta entesa ha permès que el programa conjunt "s'hagi complert amb escreix", explicava Benaiges. En aquest sentit Benaiges va destacar la posada en marxa de diferents infraestructures, posant especial èmfasi en la construcció d'equipaments de serveis d'atenció a la persona, en la modernització del paisatge urbà o l'obertura de l'Ajuntament als ciutadans amb la posada en marxa, per exemple, de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), entre d'altres. La bona entesa entre les tres forces polítiques "ha contribuït en la pacificació de la vida política de la ciutat".

Un referent en el territori

Un altre dels punts que va tractar Benaiges en la seva presentació com a candidat va ser el paper del municipi en el conjunt del territori. Segons el candidat socialista, la feina feta durant aquesta legislatura ha situat Cambrils com a protagonista a nivell de territori "avui en dia la ciutat és referent en la vida pública, social i econòmica del territori i es té en compte a l'hora de tirar endavant projectes importants". Benaiges va posar com a exemple la posada en marxa del servei de recollida d'escombraries i de neteja viària, a través de Secomsa, "que s'ha convertit en referent i exemple a la demarcació".

Projecte de ciutat

Pel que fa al nou programa de govern, segons Benaiges es basarà en "el projecte de ciutat", donant una gran importància al paper de l'estructura administrativa de l'Ajuntament i la seva descentralització, "per tal d'acostar-lo a la població creant espais on això sigui possible i on els veïns de cada barri puguin expressar lliurement la voluntat de com fer les coses en el seu barri".

Pel que fa als projectes de futur, segons Benaiges, des del PSC es té molt clar quin és el projecte de futur per al proper mandat "si la ciutadania ens dóna l'oportunitat d'encapçalar el projecte tenim les idees, la voluntat, els diners i les ganes de treballar necessàries per tirar-ho endavant".

Pel que fa a les llistes electorals, segons Benaiges es donaran a conèixer a principis d'any, tot i que va expressar el seu desig que hi hagués continuïtat en els càrrecs.

Comenta aquest article