Cultura

La cambrilenca Bárbara Sánchez Barroso presenta a Barcelona "Cartas desde el bosque", un projecte de cartes filmogràfiques

Per Redacció

Aspecte de l'exposició de Bárbara Sánchez Barroso a la sala La Capella de Barcelona

L'artista cambrilenca Bárbara Sánchez Barroso presenta l'exposició "Cartas desde el bosque" a la sala La Capella de Barcelona. La cambrilenca viu, des de fa uns mesos, al bosc de Dean, al sud-oest d’Anglaterra, a tocar de Gal·les. Segons explica "durant aquest temps, m’han envaït un seguit de pensaments i reflexions sobre el que suposa un canvi d’estil de vida tan radical: passar de viure en una ciutat com Barcelona a aïllar-se en una casa a mitja hora amb cotxe del poble més proper. Alguns factors que s’han vist alterats en la meva vida han estat el pas del temps i la seva administració, i la manera com sembla que el bosc ho envolta tot en una còmoda lentitud. N’hi ha molts d’altres, com deixar enrere el consumisme, el soroll i les presses de la civilització, o altres de caràcter polític, com el fet de si l’aïllament respon a un desig de desobediència civil".

Amb tot plegat, el projecte tracta d’una sèrie de correspondències entre la seva casa al bosc d’Anglaterra i La Capella, a Barcelona. Són cartes filmogràfiques que, fent servir el documental i homenatjant Chris Marker i Harun Farocki, i les correspondències entre Víctor Erice i Abbas Kiarostami, reflexionen sobre la vida als boscos, "per intentar esbrinar si Thoreau tenia raó quan va escriure que viure al bosc és viure la vida de forma real, o si tan sols es tracta d’una 'romantització' de la naturalesa". Així doncs, des del bosc, la cambrilenca envia setmanalment una vídeo carta en un DVD que es projecta a l’espai. Totes les cartes estan disponibles, i el públic les pot visionar agafant el DVD de l'interior i col·locant-lo al reproductor. Per comunicar-se amb la cambrilenca, es pot dipositar una carta a la bústia vermella que està ubicada al carrer, just a l’entrada de la sala d'exposicions. Bárbara Sánchez Barroso explica en aquest vídeo en què consisteix el seu projecte. Per altra banda, es poden veure fotografies de la seva vida al bosc al seu compte d'Instagram @barbara_wong/.

Imatge d'una de les projeccions

Bústia situada al bosc de Dean, al sud-oest d'Anglaterra, on la cambrilenca rep la correspondència

Comenta aquest article