Informació general

FA 10 ANYS: La Confraria de Pescadors presenta un conveni a l'Ajuntament pel futur de la plaça del Pòsit

Per Judit Pinazo



Els treballs de prospecció geològica a la plaça del Pòsit encara no han acabat
Notícia publicada el 25 d'octubre de 2006

Ahir al migdia la Confraria de Pescadors va presentar a l'Ajuntament una proposta de conveni, que l'entitat va acordar en assemblea entre els seus socis, per urbanitzar la plaça del Pòsit, que actualment és, de forma provisional, un espai d'aparcament de zona blava. Així ho ha explicat en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital el president de la Confraria de Pescadors, Josep Pijoan.

Els detalls del conveni no s'han donat a conèixer, però a grans trets, segons Pijoan, planteja la possibilitat de construir un edifici de dues plantes i un aparcament subterrani.

Segons va explicar Benaiges, en una roda de premsa, la setmana passada, l'Ajuntament sempre ha defensat la propietat d'aquest espai, que és de la Confraria de Pescadors, i des del consistori es respectarà escrupolosament "allò que la Confraria vulgui fer".

Prospeccions geològiques

De moment, la Confraria de Pescadors, va iniciar la setmana passada, unes prospeccions geològiques a la plaça del Pòsit per tal de veure les característiques particulars del terreny i d'estudiar la possibilitat de construir un aparcament subterrani. Segons Pijoan, es tracta de fer una valoració tècnica per determinar si l'aparcament pot tenir dues plantes o només una. Els resultats s'obtindran, segons Pijoan, a principis del mes de novembre.

A l'espera del que pugui dir el consistori del conveni, Benaiges afirmava la setmana passada que el que pertocaria a l'Ajuntament com a propietat és la gestió de l'aparcament, que pot tenir diferents alternatives, una gestió exclusivament pública, compartida o bé una gestió privada, "en aquest tema, al ser de propietat pública, sí que hi tindrem més incidència, però ens posarem d'acord" explicava Benaiges.

Utilitat de l'edifici

Segons explicava Pijoan, des de la Confraria de Pescadors es té molt clar que l'edifici no tornarà a ser un mercat, però sí que la planta baixa acollirà botigues. Segons Pijoan, un cop estigui enllestit el projecte es parlarà amb tots els paradistes que abans tenien parada en el mercat per si volen agafar un espai per a botiga, "però parades de mercat com abans no crec que n'hi hagi, perquè  de paradistes n'han quedat sis o set i són massa pocs per fer un mercat". Segons Pijoan s'hi podran posar tot tipus de botigues, des d'una peixateria fins a una botiga de roba. El que no queda clar i encara està per decidir és l'ús que es donarà a la segona planta de l'edifici.

Tot i això, la setmana passada Benaiges va deixar clar que a l'Ajuntament li agradaria que a la planta baixa de l'edifici hi hagués de nou un mercat públic, i afirmava "farem el possible perquè això sigui una realitat, tot i que dependrà de les converses i acords que s'arribin amb la Confraria".

En cas que no s'arribés a un acord, Benaiges explicava que l'Ajuntament ja ha pensat en un lloc alternatiu per ubicar-hi un mercat, tot i que no va voler donar més detalls.

Comenta aquest article