Informació general

L’oli d’olives verdes de la collita 2016 és posarà a la venda aquest proper cap de setmana

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'olives entrant al molí de la Cooperativa Agrícola

Tot és a punt perquè, aquest proper divendres, comencin a Cambrils les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’oliva verge extra com a protagonista. Les jornades es celebren del 21 d’octubre al 6 de novembre amb l’objectiu de promocionar un producte tan reconegut a nivell internacional com és l’oli d’oliva Cambrils i estan organitzades, de manera conjunta, per la Cooperativa Agrícola i l'Ajuntament.
D'altra banda, aquest dimarts 18 d’octubre, es van obrir les portes de l’almàssera de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i es va donar el tret de sortida a aquesta nova campanya 2015-2016. Les previsions de la Cooperativa és que aquesta sigui una campanya més fluixa després de la campanya rècord de l’any passat on es van superar el 4 milions de kg. Aquesta situació també farà que les olives avancin el seu cicle de maduració al ser més clares i es preveu una collita més concentrada als mesos d’octubre i novembre.  La previsió és arribar als 3 milions de kg d’olives. La qualitat és preveu que sigui molt bona, després d’un hivern i primavera plujosa i un estiu sec. D'altra banda, aquesta serà la primera campanya de les olives després de la fallida de la Cooperativa Agrícola, el mes de desembre de l'any passat. En aquest sentit, caldrà veure la resposta dels socis productors a l'hora de seguir confiant el seu producte a la Cooperativa

Oli del raig, a la venda a les agrobotigues aquest proper cap de setmana

L’oli d’olives verdes de la collita 2016 és posarà a la venda aquest proper cap de setmana a les agrobotigues de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i es podrà gaudir un any més d’aquest producte tan esperat. Aquest oli del raig sense filtrar és un producte que es comercialitza als mesos d’octubre i  novembre.

La Festa de l’Oli Nou, el 30 d'octubre

Un dels actes més multitudinaris de les Jornades de l'oli nou de Cambrils serà la Festa de l’Oli Nou, que se celebrarà el diumenge 30 d’octubre, a partir de les 9 hores, a la Cooperativa Agrícola de Cambrils (carretera de Montbrió km2). La Festa de l'Oli Nou consistirà en l’esmorzar popular per degustar l’oli novell verge extra de la Cooperativa. Tothom qui ho desitgi podrà adquirir per quatre euros el tiquet amb el qual rebrà pa torrat, llonganissa, fruita i l’oli nou verge extra Mestral de la nova collita 2016. També tindran lloc actuacions dels grups festius locals. Els assistents també podran adquirir els productes de l’Agrobotiga de 9 a 14 hores comprant productes de proximitat i les garrafes amb l’oli nou. Cal tenir amb compte que tothom qui compri un tiquet per a l’esmorzar tindrà dret a un descompte per la compra d’una garrafa de 5 litres d’oli d’oliva verge extra.

Visita guiada entre oliveres

El 5 de novembre, l’activitat programada es desenvoluparà entre oliveres a través d’un recorregut a peu per poder viure en primera persona tot el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli. L’activitat s’iniciarà a les 16:00 i finalitzarà al voltant de les 17:30 hores. Tots els assistents es trobaran a la porta de l’Agrobotiga de la Cooperativa per tal de visitar una finca d’oliveres on coneixeran, in situ, com es fa el procés de recollida de les olives, a més de conèixer el projecte LIFECOOP 2020. Tothom qui ho vulgui podrà collir les olives. Després es portaran les olives al Molí de la Cooperativa per seguir el procés per obtenir l’oli d’oliva verge extra. Finalitzada la visita al Molí, tots els assistents berenaran plegats. El cost de l’activitat és de 4 euros i cal inscriure’s prèviament al departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de Cambrils (977 794 679 o peconomica@cambrils.org ).
L’endemà diumenge 6 de novembre tindrà lloc al Museu Agrícola de Cambrils un taller familiar en el que els participants elaboraran un sabó d’espígol. El taller té l’objectiu de conscienciar des de ben petits, de la problemàtica de l’oli usat i de la possibilitat d’elaborar-ne altres productes. Per a aquest taller no és necessària la inscripció prèvia. Només cal que els assistents s’adrecin a les 11.30h al Museu Agrícola de Cambrils, al carrer del Sindicat número 2. Està previst que el taller tingui una durada d’una hora.

Restaurants amb oli nou en primícia

Una trentena de restaurants del municipi oferiran un aperitiu inicial per donar a degustar l’oli nou de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Els restaurants que participen en aquesta campanya són: Bec d’Or, Bresca, Cal Tendre, Can Solé, Casa Gallau, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Dofí Verd, El Pescador, Fonda del Camí, Gami, La Cua Curta, La Cuina d’en Jordi, La Galera Port Cambrils, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, (carrer Consolat de Mar i passeig Miramar), L’Espurna, L’Hort del Pere, Marro Cafè, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Portus, Rincón de Diego, Rincón de Iruña.

Comenta aquest article