Informació general

FA 10 ANYS: S'inicien les obres de remodelació de la segona part del passeig marítim del port

Per Judit Pinazo



Ahir es va acabar de delimitar la zona on aquesta setmana començaran les obres
Notícia publicada el 24 d'octubre de 2006

En els propers dies s'iniciaran les obres per urbanitzar la segona fase del passeig marítim del port de Cambrils. Ahir s'acabava de delimitar i senyalar la zona on es realitzaran les obres durant els propers 6 mesos i on quedarà restringit el trànsit durant aquest període. L'objectiu d'aquest projecte és dotar d'una àmplia zona als ciutadans, potenciar la façana marítima i integrar el port en el teixit urbà. La segona fase comprèn el tram entre la plaça de Marcel·lí Domingo i la rotonda situada davant del Patronat de Turisme.

L'aspecte que oferirà aquest tram de la façana marítima un cop remodelada serà molt semblant al del primer tram del passeig, que va des de la rotonda del Club Nàutic fins a la plaça de Marcel·li Domingo, és a dir espai reduït per passar els vehicles i un passeig ampli per a vianants i destinat també a les terrasses obertes dels bars i restaurants.

També es construirà un carril bici, que s'ubicarà entre el carril dels vehicles i el passeig de vianants. El carril per a les bicicletes serà d'anada i tornada i de 2,5 metres d'amplada, que se separarà del vial a través d'una línia de pilons amb llum.

Per fer aquesta actuació, Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Cambrils invertiran 1,3 milions d'euros. Es preveu que s'executin les obres en un període inferior a sis mesos i ACSA, Obras e Infraestructuras SA, és l'empresa encarregada de la seva realització. L'Ajuntament s'encarregarà de la instal·lació de contenidors subterranis per a la recollida selectiva de residus urbans i de les pilons abatibles que serviran per controlar l'accés als vials que concorren al passeig marítim.

Afectació al trànsit

Durant els propers sis mesos i amb motiu de les obres de remodelació, quedarà tancat a la circulació el passeig Miramar, des de la plaça de Marcel·lí Domingo fins al moll de ponent.

La Policia Local de Cambrils ha emès un comunicat informant de la circulació alternativa. Per anar cap a Salou o cap a llevant es podrà fer passant per la rambla de Jaume I o bé pel vial del Cavet. Segons el comunicat, els accessos veïnals únicament es podran efectuar pel carrer de Ferran Sors i es deixaran oberts els pilons en la intersecció amb la zona de vianants del carrer de Mossèn Joan Batalla per tal que els veïns puguin accedir als aparcaments comunitaris.

Supressió de terrasses

La setmana passada diferents establiments de restauració situats en el segon tram del passeig marítim van començar a retirar les estructures de les seves terrasses per deixar via lliure a les obres. La supressió de terrasses ha afectat per desigual als diferents establiments. Mentre n'hi ha alguns que perdran tota la part de menjador, com és el cas del restaurant Matilde –ja que tenia la majoria de taules a la terrassa–, n'hi ha d'altres en què la reducció també ha estat molt important però no tan dràstica, com és el cas del restaurant La Roca d'en Manel.

Comenta aquest article