Informació general

FA 10 ANYS: El conseller de Governació Xavier Sabaté inaugura de forma oficial la llar d'infants Maria Dolors Medina

Per Judit PinazoEl conseller Xavier Sabaté i l'alcalde Robert Benaiges van entregar a Encarna Sànchez un ram de flors
Notícia publicada el 16 d'octubre de 2006

El passat dissabte al matí es va inaugurar la llar d'infants Maria Dolors Medina, la primera escola bressol municipal de Cambrils. La inauguració de l'escola va anar a càrrec del conseller de Governació –Xavier Sabaté– acompanyat de bona part dels regidors de l'Ajuntament, la directora del centre –Carme Mestre– i l'alcalde –Robert Benaiges–.

L'acte es va iniciar a les 10 del matí amb la descoberta d'una placa  a l'entrada del centre. Acte seguit, la directora de la llar d'infants va encapçalar una visita per tot el centre escolar amb les autoritats i una bona representació de pares d'alumnes. 

El regidor d'Ensenyament –Ramón Garcia Mateos– va ser l'encarregat d'iniciar el torn de parlaments. Mateos va destacar que feia molt de temps que es desitjava una llar d'infants municipal i que havia estat un dels reptes de l'equip de govern "aquest és un projecte emblemàtic que respon a la voluntat de l'equip de govern de dotar l'ensenyament públic de la millor qualitat". Segons Mateos és un orgull per al municipi que la primera llar d'infants porti el nom d'una exregidora com M. Dolors Medina "que tant va fer per l'ensenyament". Recordem que M. Dolors Medina va ser la primera dona cambrilenca que va formar part d'un consistori democràtic i la primera dona del municipi amb una posició política de responsabilitat i que va morir en accident de cotxe ara fa quatre anys.

L'alcalde, per la seva banda, va definir el centre "com una necessitat social de les famílies treballadores que reclamaven aquest equipament públic" i va destacar la importància que té l'educació que reben els nens entre els 0 i els 3 anys. També va dedicar unes paraules a l'exregidora i als seus familiars presents.

Finalment el conseller de Governació i Administracions Públiques –Xavier Sabaté– en el seu parlament va destacar que el nom que ha rebut l'escola "és una manera de perpetuar la memòria de M. Dolors Medina com una persona molt dedicada a les tasques de l'ensenyament". També va destacar la qualitat i l'espai de les instal·lacions del centre, que compta amb aules, segons Sabaté, amb una superfície molt superior a la mínima establerta.

Un cop finalitzats els parlaments, l'alcalde –Robert Benaiges– va fer entrega a la mare de Maria Dolors Medina –Encarna Sánchez– i al seu fill –Manel León– d'un ram de flors en el seu record. Manel León va dedicar unes paraules a la seva mare i va agrair l'esforç fet des de l'Ajuntament, "és una de les experiències que com a fill em resulten més emotives i aquest és el regal que ens ha fet la nostra mare".

L'acte va finalitzar al pati de la llar d'infants amb l'animació d'un grup infantil per als més petits i amb la celebració d'un esmorzar popular.

2.000 metres quadrats

Recordem que la llar d'infants es va posar en marxa el passat mes de setembre i compta amb una superfície de 2.000 metres quadrats i una capacitat per a 82 nens i nenes repartits en sis aules per a nens entre els quatre mesos i els tres anys. La Cuca és l'encarregada de gestionar l'escola bressol on hi treballen un total d'11 professors. L'escola ha comptat amb un pressupost d'1.584.000 euros.

Comenta aquest article