Societat

Cambrils serà, un any més, la porta d'entrada al País del Vi del 14 al 16 d'octubre

Per Berta Ruiz

La regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i l'alcaldessa, Camí Mendoza, van presentar la mostra

Cambrils serà, un any més, la porta d'entrada al País del Vi. Del 14 al 16 d'octubre, el parc del Pescador acollirà la setena edició d'aquesta mostra de vi i gastronomia que, en aquesta ocasió, comptarà amb la participació de 21 cellers del territori –sis més que en la passada edició– on hi seran representades totes les D.O. de la província de Tarragona. Com cada any, no hi faltaran les degustacions de vins i tapes elaborades per 19 restauradors locals –més 5 establiments de tapa dolça i 3 productors gastronòmics de Cambrils–, així com tastos de vins guiats, tallers familiars, actuacions musicals, una diada castellera i d'altres sorpreses.

El programa de la fira segueix el mateix model que en les darreres sis edicions. Així doncs, els assistents podran comprar tiquets de degustació tant de vi com de tapes a un preu de 5€ i depenent del tipus de tiquet que hagi comprat podrà degustar:
 
- Tiquet nº 1. Copa + bossa + 2 vins (5 €)
- Tiquet nº 2. Degustació 4 vins (5 €)
- Tiquet nº 3. Degustació  2 tapes elaborades restaurants (5 €)
- Tiquet nº 4. Tiquet infantil (suc/aigua+tapa) (3,50 €)

Tastos de vins guiats, activitats per a la canalla, castells

A banda de degustacions de vi i gastronomia, hi hauran activitats gratuïtes obertes al públic com els tastos guiats de vi que organitzarem cada tarda de les 19h a les 20.30h de la mà dels sommeliers Clara Dalmau (D.O Catalunya) el divendres 14, dissabte 15 un sommelier de la D.O Tarragona que presentarà els vins singulars de la mostra i, Xavier Fortuny que presentarà la darrera tarda del diumenge 5 vins i caves de la resta dels cellers que participen a la mostra. També s'han programat activitats adreçades als més petits com uns tallers en família relacionats amb la cultura del vi en horari de 11 a 13 hores i de 18 a 20 hores, com elaborar unes postres fredes amb productes de proximitat, pintar i dissenyar una panyoleta o un taller de pintura d’hortalisses. A més, la mostra comptarà amb l’actuació Castellera dels Xiquets de Cambrils el diumenge 16 a les 12h que vindran acompanyats de les colles d’Altafulla i Montblanc. Una altra novetat seran les actuacions musicals que oferirà la mostra cada vespre. El primer dia actuaran els alumnes de l’Escola Municipal de Música amb la Big Band. El dissabte serà el torn de dos cambrilencs, el Roberto i el Dani “Son Dos” que amenitzaran la fira amb els seus boleros i per acabar, el diumenge es comptarà amb l'actuació del Punxadiscos Patu (Albert Recasens) que farà ballar a tots els assistents amb la seva música.

Els cellers participants

Celler Bernavi (D.O Terra Alta), Celler Ronadelles (D.O Montsant,  D.O.Q Priorat; D.O Catalunya i D.O Cava);, , Bodegues Visendra (D.O Catalunya); La Conreria d’Scala Dei  de la D.O.Q Priorat; Altavins (D.O Terra Alta), Cellers Sabaté Franquet (D.O.Q Priorat), Celler Rosa Maria Torres (D.O Conca Barberà i D.O Cava), Cellers Capafons Ossó (D.O Montsant); Vermuts Miró (D.O Tarragona); Pagos de Hibera-Catedral del Vi (D.O Terra Alta); Anguera Domènech (D.O Montsant); Coca i Fitó (D.O.Q Priorat, D.O Montsant i D.O Terra Alta), Adernats (D.O Tarragona i D.O Cava); La Bollidora (D.O Terra Alta); cinc cellers singulars de la D.O Tarragona que són Cellers Pedrola); Vins ecològics Biopaumerà Helga Harbig, Estol Verd, Mas Bella i Molí de Rué i dues distribuïdores de la zona (MAB Alimentació  i Begudes i Moreno Exclusives).


El passat dimarts, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i la regidora de Turisme –Mercè Dalmau– presentaven la mostra en roda de premsa. Totes dues coincidien a dir que aquesta fira del vi i de la gastronomia és una més de les moltes accions que es fan per potenciar la capitalitat gastronòmica de Cambrils a la Costa Daurada, així com posar en valor els productes de proximitat. La fira, que està organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca.

Comenta aquest article