Cultura

L’Antena del Coneixement de la URV a Cambrils inicia un nou curs marcat per l'Any Gimbernat

Per RedaccióCartell del programa d'activitats del primer trimestre de l'Antena del Coneixement de la URV
L'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils inicia un nou curs. Si bé es va organitzar un primer acte en el marc de la Festa Major anomenat "Camí de la festa", aquest vespre s'encetarà el primer trimestre d'activitats, marcat per la celebració de l'Any Gimbernat. Avui, a les 20 hores al Centre Cultural, tindrà lloc una xerrada sobre la figura de l'insigne cirurgià Pere Virgili, a càrrec del doctor Rafael Albiol Molné. El dimecres 19 d'octubre, a les 20 hores, seguirà l'activitat de l'antena amb la inauguració oficial del curs 2016-2017, a càrrec de Jordi Tous Pallarès, vicerector de la URV. Tot seguit, es farà una conferència de Veus cambrilenques titulada "Segle XVIII: Antoni de Gimbernat i Arbós (1734-1816)", a càrrec de Manel Tarés Lagunas, també inclòs dins del Cicle de Memòria de tardor i de l’Any Gimbernat. Uns dies després, el 22 d'octubre, es farà la sortida cultural a Vilallonga del Camp i a Cervera per conèixer les primeres passes d'Antoni de Gimbernat.

Tallers, conferències, sessions de lectura

El dilluns 24 d'octubre, a les 19 hores a la Biblioteca, es farà una sessió del Club de lectura adult amb el Dr. John Style, professor de la URV i director del Departament d'Estudis Anglesos i Alemanys a la URV, per parlar del llibre Intercanvi de parelles i altres contes de l’escriptor Roald Dahl, dins el projecte embaDAHLITS. El 26 d'octubre seguiran les activitats amb la conferència "Antoni de Gimbernat i la introducció de la pesca del bou a Cambrils", a càrrec de l'arxiver Pedro Otiña Hermoso, acte inclòs dins del Cicle de Memòria de tardor i de l’Any Gimbernat. Cambrils 2016.

Ja al mes de novembre, el dia 6, es farà un taller familiar titulat "Amb l’oli, ben nets", a càrrec de l’Alzina, dins de les jornades dedicades a l’oli d’oliva extra verge. El dia 16 de novembre s'organitzarà el taller "Aliments per a la salut: realitat o estafa", a càrrec de Francesc Puiggròs, coordinador científic del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut de Reus, mentre que el 19 de novembre, es farà la Jornada Homenatge del 2n Centenari de la mort d’Antoni de Gimbernat i Arbós (1734-1816), coordinada pel Dr. Pere Mestres Ventura. Es completarà el primer trimestre d'activitats, el 19 de desembre, amb la conferència amb tast "Què bevem els dies de festa?", amb l’enòloga Pepa Menchón, dins del projecte Biblioteques amb D.O.

Comenta aquest article