Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’Hospitalet de l'Infant acollirà, el 7 i 8 d'octubre, 35è Campionat d’Espanya de pesca submarina

Per Redacció



Cartell de la competició de pesca submarina
El Port Esportiu de l’Hospitalet de l’Infant acollirà els dies 7 i 8 d’octubre el 35è Campionat d’Espanya de Pesca Submarina de clubs, un esdeveniment esportiu que organitzen el Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs i la Federació Catalana d’activitats subaquàtiques.
La competició començarà avui divendres, a les 17 hores de la tarda amb la presentació i cerimònia d’obertura a les instal·lacions del port esportiu del Club Nàutic. Durant la mateixa jornada se celebraran dos campionats més, el III Open de Veterans i la VI Copa d’Espanya Open sub23. Demà dissabte dia 8 a les 8 del matí s’iniciaran les competicions que finalitzaran a les 18 hores de la tarda amb el pesatge i entrega de les captures a finalitats benèfiques. El triple esdeveniment comptarà amb la participació d’uns 150 esportistes federats i els seus acompanyants.

La pesca submarina consisteix en la captura de peixos vius i en estat de llibertat tenint en compte que l’autonomia d’immersió del bussejador dependrà de la seva pròpia capacitat física en apnea. Per la captura de peixos en aquesta modalitat esportiva s’autoritza l’ús de fusells de tires elàstiques o fusells d’aire comprimit, vestit protector isotèrmic, aletes, cinturó de llast, ulleres i tub entre altres materials. Al campionat de clubs, cada comunitat autònoma estarà representada per tres equips i cada equip està format per tres pescadors tot que i només dos poden estar dins l’aigua al mateix temps. Cada equip rebrà una puntuació segons el pes, l’espècie i nombre de peces que hagi capturat. El campionat sub 23 i el de veterans és d’infanteria i la sortida es realitzarà des de la platja del Port de l’Ametlla de Mar.

Comenta aquest article