Informació general

L'Ajuntament homenatja la cambrilenca M. Dolors Medina posant el seu nom a la primera escola bressol municipal

Per Judit Pinazo



L'escola bressol municipal es troba situada al costat del barranc de la Mare de Déu del Camí
La primera escola bressol pública de Cambrils, situada al costat del barranc de la Mare de Déu del Camí i a prop del CEIP Joan Ardèvol, obrirà les seves portes el proper mes de setembre. La gestió de l'escola anirà a càrrec de l'empresa La Cuca. Tal i com explicava el regidor d'Ensenyament –Ramón García Mateos– en declaracions a Revista Camrbrils Diari Digital, la primera escola bressol municipal començarà amb gairebé el 100% de les places ocupades, 81 d'un total de 82, per a infants d'entre 0i 3 anys.

Homenatge a M. Dolors Medina

M. Dolors Medina és el nom que ha triat l'Ajuntament per a la primera escola bressol municipal de Cambrils. García Mateos explicava que el nom s'ha triat "per fer un homenatge que es devia a una de les persones més significatives en la política cambrilenca dels últims anys i molt implicada en el camp educatiu". Recordem que M. Dolors Medina, que va morir fa quatre anys en un accident de trànsit, va ser la primera dona cambrilenca que va formar part d'un consistori democràtic i la primera dona del municipi amb una posició política de responsabilitat. Segons Mateos "ens sembla important tenir la memòria històrica de persones properes al nostre municipi i no haver de recórrer a persones que van morir fa 600 anys".

I és que, tal i com va explicar Mateos, l'Ajuntament només tria els noms en aquells centres que són de titularitat pròpia, com és el cas de l'escola bressol municipal. En el cas dels instituts d'educació secundària, és el consell escolar del centre qui ho decideix. En canvi, en els centres d'educació infantil i primària el consell escolar proposa el nom, l'Ajuntament l'ha de ratificar i finalment el Departament d'Ensenyament de la Generalitat és qui el dóna per bo.

Comenta aquest article