Informació general

FA 10 ANYS: S'instal·la un monòlit metàl·lic de nou metres d'alçada a l'entrada del municipi

Per Judit Pinazo



Robert Benaiges davant del monòlit petit on s'hi poden llegir característiques geogràfiques i meteorològiques del municipi
Notícia publicada el 5 d'octubre de 2006

Des del passat dilluns es pot veure a l'entrada del municipi per l'N-340 un monòlit de nou metres d'alçada ubicat a la cantonada del raval de Gràcia amb l'avinguda d'Adelaida, que dóna la benvinguda al municipi. En els propers mesos se n'instal·laran un total de sis, en els principals accessos del municipis, com un element de senyalització i informatiu sobre el municipi.

L'alcalde, Robert Benaiges, explicava ahir, a peu del monòlit del Raval de Gràcia, que es va començar a treballar en aquest projecte ara fa un parell d'anys. L'objectiu, segons Benaiges era "senyalar tots aquells espais d'accés al municipi posan't-hi un element característic i que pugui donar idea a aquells que ens visiten del lloc on es troben i que significa aquell espai en concret". A banda al costat de cadascun dels monòlits n'hi ha un de més petit, on s'hi pot llegir un text relacionat amb l'espai on es troba el monòlit i informació geogràfica i meteorològica sobre el municipi. Aquestes últimes dades comuns en tots els monòlits que s'instal·laran.
El material dels monòlits és el corten, d'aparença rovellada i que s'utilitza habitualment en monuments o alguns tipus de mobiliari urbà.

Cada monòlit representarà una porta d'entrada al municipi. De moment només se n'han instal·lat dos. Un d'ells al Raval de Gràcia, la"Porta de la Vila" i l'altra que es va instal·lar ara fa un any, al límit del terme amb Salou, a la zona del passeig peatonal de la platja, a l'alçada del Cap de Sant Pere, i que representa la "Porta de Llevant".

En els propers mesos s'instal·laran la resta de monòlits. Un a la zona del Port, concretament a la rotonda del Club Nàutic, un altre situtat en la primera rotonda que es troba en el Vial de Cavet, venint de Salou, serà, com a "Porta de Vilafortuny" i un a la zona de la parellada, entre el carrer Jaume Ferran i el carrer Moragues i Barret, just passat el barranc de la Verge del Camí i que representarà la "Porta Nord". L'últim a col·locar-se serà el de la zona de Ponent, que s'ubicarà al passeig de Ponent tan aviat com s'enllesteixi la urbanització del passeig. Tots els monòlits fan nou metres excepte, el de la "Porta de Llevant" i "Porta de Ponent" que són una mica més petits tenint en compte el lloc on es troben ubicats.


Comenta aquest article