Societat

Un Camí de Solidaritat per combatre la Síndrome MMB

Per Berta Ruiz

Pancarta al pont de la via del tren anunciant la cursa solidària del dissabte 1 d'octubre

El proper 1 d'octubre, el port de Cambrils acollirà una cita solidària amb els infants més necessitats: El Camí de la Solidaritat. Enguany, sota el lema "Cambrils contra la Síndrome MMB", l'esdeveniment –impulsat pel jove cambrilenc Roger Solà– pretén recaptar fons i conscienciar la ciutadania sobre els col·lectius que es troben en risc d'exclusió social. De fet, des de fa unes setmanes es va iniciar una campanya de comunicació a través de les xarxes socials i també amb cartells arreu del municipi on es parla de la Síndrome MMB. Aquestes sigles signifiquen allò que els manca als col·lectius més desfavorits com són: Material escolar, Medicaments i Berenar per als xiquets més petits de Cambrils, entre els 3 i els 12 anys d'edat. Segons ha comentat Solà a revistacambrils.cat, "la idea de la campanya ha quallat força bé, ha generat expectació i molta gent ha preguntat què és això de la Síndrome MMB". L'objectiu, tal com ha comentat el cambrilenc, és que cap nen es quedi sense accés al material escolar, medicaments o al berenar/beques de menjador. Tots els diners que es recaptin, tal com ha apuntat Solà, es donaran a Càritas, entitat que gestionarà la compra dels productes que siguin més necessaris.

Cursa, caminada popular i caminada Pokémon Go

Sota aquest objectiu, s'organitza, un any més, El Camí de la Solidaritat. Una cita esportiva i solidària que constarà d'una cursa de 5 quilòmetres –cronometrada per l'empresa Athletic Events–, una caminada popular de 2 quilòmetres, així com la primera edició de la Caminada Pokémon Go. El fet que la cursa de 5 quilòmetres sigui cronometrada ajudarà a que hi participin molts més corredors, ha comentat Solà, mentre que la caminadada popular s'adreça a tothom que vulgui col·laborar: "enguany, ningú té excusa per participar". La cursa s'iniciarà a les 18 hores, des de les Escales Reials, i la caminada a les 18.30 hores. Les persones interessades ja poden fer la inscripció a la pàgina web: http://elcamidelasolidaritat.org/. Apuntar-se a la cita solidària també pot tenir premi. Entre tots els participants es farà el sorteig d'un sopar per a dues persones al restaurant Can Bosch; dos sopars per a dues persones cadascun al restaurant Miramar i al restaurant l'Original; 2 entrades per anar a veure a tribuna el partit Barça-Deportivo de la Corunya; 12 entrades a PortAventura i 6 entrades a Aquum.

A la potent campanya de difusió que s'estén per les xarxes socials, aquesta mateixa setmana s'ha estrenat la cançó 
i el videoclip oficial de El Camí de la Solidaritat, gràcies al grup cambrilenc Zero juntament amb Judit Mas, David Orujo, Javier Galán i Cristian Borys. La cançó es pot escoltar a la pàgina de Facebook de El Camí de la Solidaritat.

Comenta aquest article