Esports

Es crea el club de rem Vent d’Estrop - Vogadors de Cambrils

Per Anna Gaya

Les regates de bots es van recuperar per Sant Pere
Vent d’Estrop - Vogadors de Cambrils és el nom amb el qual s’ha batejat el nou club de rem i alhora associació cultural de Cambrils. El club es va constituir com a tal el passat 16 de novembre a la sala d’actes de la Confraria de Pescadors de Cambrils, on una vintena de persones, interessades en el rem amb llagut català de banc fix, van ser-hi presents. L’entitat va escollir Josep Pijuan González, conegut amb el sobrenom de “Pitu Bomba petit” com a president. En el mateix acte es van aprovar uns estatuts que seran enviats a la Generalitat de Catalunya per a la seva ratificació.

La idea va sorgir a partir de la passada festa de Sant Pere quan, des de la Confraria de Pescadors de Cambrils i l’associació de vela llatina Arjau, es va proposar fer una regata de bots per tal de recuperar una tradició que, aquí a Cambrils, gairebé ha caigut en l’oblit. Amb l’èxit de Sant Pere, es va començar a forjar la idea de crear un club del rem destinat no només a l’activitat lúdica sinó també a l’activitat cultural.

Uns inicis molt positius

Sembla ser que la nova associació ha començat amb molt bon peu. De moment, ja disposen d’un llagut cedit per Sant Carles de la Ràpita amb el qual poden començar a entrenar. Compten amb tot el suport de la Confraria de Pescadors de Cambrils i de l’associació de vela llatina Arjau, tot i que el president del nou club de rem, Josep Pijuan, va voler destacar que eren una entitat independent i, com a tal, ja disposen d’un logotip i una junta directiva. Aquesta junta està formada per un president, un vicepresident, una secretària i 12 vocals.

Pel que fa als socis, s’espera arribar amb menys d’un mes als 100 membres socis fundadors, els quals són tant de la vila com del port, de totes les edats i amb professions no necessàriament relacionades amb la mar. Perquè aquesta associació, tal com va afirmar el seu president, va dirigida a tothom. Per als interessats, es reuneixen cada dijous a les vuit del vespre al local de la Confraria.

El paper de l’Ajuntament

El dimecres dia 22 de desembre, es va dur a terme una reunió entre la junta directiva del club Vent d’Estrop - Vogadors de Cambrils i l’Ajuntament. En aquesta reunió van ser-hi presents Jordi Savall –regidor d’Esports– i Neli Queral –regidora de Cultura–. Durant la sessió, l’Ajuntament va manifestar el seu suport a la nova associació. Es va realitzar un conveni mitjançant el qual es va acordar que l’Ajuntament finançarà un nou llagut i facilitarà al club la seva participació en tots els actes culturals possibles. També es va parlar sobre la possible cessió d’un lloc per guardar el llagut a l’antiga escola de vela, però es recorrerà a la Generalitat per tal de facilitar-los un lloc al mateix moll. La reunió va finalitzar satisfactòriament amb l’acord d’una pròxima reunió a principis de febrer.

Pròxims projectes

Amb el suport de l’Ajuntament, l’associació de rem pretén començar, primer, a donar-se a conèixer mitjançant la celebració de petits actes. Entre les possibilitats que es barallen, hi ha opcions com convidar altres clubs de rem a Cambrils, anar a fora a exportar el nom del poble o fins i tot vestir-se a la manera tradicional durant els actes, per tal que la gent vegi com abans es transportava el peix dels vaixells al moll amb els llaguts. Els pròxims actes previstos són per Sant Pere i la Mare de Déu del Camí. Les expectatives són força positives i es creu que si tot va bé l’estiu del 2006 ja es podria començar a competir seriosament. En definitiva, molta energia, moltes ganes i moltes propostes i projectes sembla ser que són els ingredients que permetran l’associació tirar endavant.

Comenta aquest article