Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Vandellòs celebrarà la Festa Major de Sant Cosme i Sant Damià del 22 al 25 de setembre

Per Redacció



Cartell de la Festa Major de Vandellòs que tindrà lloc del 22 al 25 de setembre
Vandellòs celebrarà del 22 al 25 de setembre la seva Festa Major en honor de Sant Cosme i Sant Damià. La festa començarà el dijous 22, a les 19 hores, amb el toc de campanes i finalitzarà el diumenge, a les 21.30 hores, amb el castell de focs. Fins aleshores, s’hauran ofert més de quaranta actes, organitzats pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i la Regidora de festes de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de diverses entitats i empreses locals.

Una quarantena d'activitats

Enguany, el pregó anirà a càrrec de Bonaventura Sabaté Gil, director de l’escola Valdelors, a qui, tal com ha apuntat l’alcalde Alfons Garcia "com a poble tenim l’oportunitat d’agrair-li la seva dedicació a l’Escola Valdelors durant tants anys i amb el nivell d’implicació i compromís que ha demostrat dia a dia". Entre la quarantena de propostes incloses al programa de la festa, destaquen els actes tradicionals, com ara l’exposició de labors de les dones del poble; la XXI Clotxada Popular; el 28è Gran Correfoc de Nit; la plantada de gegants i cercavila, l’Homenatge a la Vella Pagesia i l’exposició fotogràfica "Un Tomb per la història de Vandellòs", que enguany es dedica als oficis. Les sardanes, els balls amb orquestres i les activitats infantils i esportives completen un programa de festes que no oblida la vessant solidària, ja que tant els balls del Ram i del Fanalet que se celebra divendres com la musclada, sardanes i ball de vermut que se celebra dissabte al matí, destinaran la recaptació a la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, el col·lectiu juvenil tornarà a tenir un punt de trobada al pati el Taverna, el "Meeting point", on podran prendre part en activitats pensades per a ells; i comptaran amb diverses propostes organitzades per l’Associació de Joves de Vandellòs (un sopar popular, actuacions musicals, discoteca mòbil, tornejos). La regidora de Festes, Elidia López; i el president del CCERV, Jordi Gil, han remarcat sobretot la implicació de les entitats locals i dels veïns del municipi en aquesta celebració.

Comenta aquest article