Informació general

FA 10 ANYS: ERC recull signatures a Cambrils a favor del traspàs dels trens, ports i aeroports

Per Judit Pinazo



Lluís Aragonès i Joan Recasens, dissabte al matí en el punt de recollida de signatures a la plaça Catalunya
Notícia publicada el 18 de setembre de 2006

La campanya "Traspàs ara" d'Esquerra Republicana de Catalunya per recollir signatures a favor del traspàs dels trens, ports i aeroports catalans a la Generalitat va estar aquest passat dissabte a Cambrils. De fet, la campanya "Traspàs ara" es va realitzar de manera simultània a 300 municipis d'arreu de Catalunya. Pel que fa al Camp de Tarragona, es van repartir un total de 25 taules, per poblacions com Tarragona, Reus, Torredembarra, Salou, Vila-seca, Montblanc i Mont-roig del Camp.

Aquí a Cambrils, la taula es va ubicar a la plaça de Catalunya i va comptar amb la presència del senador, portaveu d'Infraestructures i president d'ERC al Camp de Tarragona –Lluís Aragonès– i el candidat d'ERC a l'alcaldia de Cambrils i candidat al Parlament per Tarragona, Joan Recasens.

Segons Aragonès, l'objectiu de la campanya "Traspàs ara" és tenir contacte amb la gent per explicar el que pensa la formació política sobre l'actual gestió dels aeroports. Segons Aragonès, el nombre de signatures no és el més important de la campanya, ja que aquestes tenen un valor simplement simbòlic que serviran per detectar el grau de descontent de la gent pel que fa a la gestió dels transports a Catalunya. Segons Aragonès, l'únic objectiu de la formació no és només el traspàs, "volem el traspàs, per poder canviar l'actual sistema de gestió, que és totalment caduc i ineficaç".

Pel que fa al grau de participació a la recollida de signatures, tant Aragonès com Recasens se'n  mostraven satisfets. Aragonès apuntava que "la gent no és tonta i s'adona que actualment les coses no funcionen prou bé".

Per Aragonès, el traspàs del servei ferroviari és un dels altres reptes necessaris a aconseguir, ja que, segons el líder republicà, Renfe és una altra de les estructures caduques de l'Estat i cal un revulsiu, que segons Aragonès passa perquè la Generalitat en tingui també les competències. A tall d'exemple va citar la situació de caos que ha viscut el servei de trens aquests últims dies, a conseqüència dels aiguats.

Comenta aquest article