Informació general

L'Ajuntament acorda negociar la construcció del pàrquing a la plaça de la Concòrdia

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte actual de la plaça de la Concòrdia
La possible construcció del pàrquing a la plaça de la Concòrdia s'assembla, cada cop més, a una novel·la per entregues. Aquest darrer mes s'ha viscut un nou capítol d'aquest serial després que l'alcalde declarés públicament que veia molt negre la construcció d'aquest pàrquing. Segons deia, no hi havia hagut cap empresa realment interessada i disposada a arribar fins al final en la construcció i posterior explotació d'aquest aparcament. Aquestes manifestacions publicades al Diari de Tarragona van fer reaccionar l'oposició, que, en roda de premsa, van carregar contra l'alcalde i contra els partits que formen la coalició de govern municipal. Després de tot aquest enrenou, la comissió d'Obres Públiques va aprovar la fórmula de negociar directament amb l'empresa que estigui interessada en la construcció del pàrquing, tant si és la mateixa que fins ara s'hi ha interessat, l'empresa cambrilenca Nèmesis, com si és una altra. Segons va manifestar el regidor d'Obres Públiques, Francesc Garriga, les negociacions ja s'havien reprès, “es mirarà d'arribar a una entesa al més aviat possible perquè passat l'estiu es pugui començar les obres”. La possibilitat de negociar l'obra amb una empresa es presenta, doncs, com l'única alternativa viable ja que tot i que es va fer una previssió pressupostària per fer l'obra el fet que un 60% del sòl pertany al municipi de Vinyols i els Arcs complica la seva execució. Segons va dir el regidor, “Vinyols no té pressupost per fer la seva part de pàrquing i si no es fa l'esforç de pactar amb una empresa aquest pàrquing no es farà”.

Pàrquing a la plaça de l'Ajuntament

L'Ajuntament ha previst la construcció d'un pàrquing davant mateix de l'edifici consistorial. Als pressupostos d'enguany s'hi inclourà una partida per a aquesta finalitat. L'alcalde així ho va dir a la mateixa notícia en què es parlava del pàrquing de la plaça de la Concòrdia. Segons les seves manifestacions l'aparcament tindria dues plantes i una capacitat propera als 400 vehicles amb una de les plantes reservada per als treballadors i personal de l'Ajuntament. Seria el mateix Ajuntament l'encarregat de gestionar-lo posant-hi dues persones a treballar. Els partits de l'oposició van qualificar de tonteries totes aquestes afirmacions fetes per l'alcalde, “en dir que amb dos persones n'hi ha prou per a la seva gestió s'acaba d'inventar un sistema nou. Que pregunti a Saba quanta gent treballa al pàrquing del port?” va manifestar Robert Benaiges.

§ L'oposició insinua desavinences dins l'equip de govern pel tema del pàrquing de la plaça de la Concòrdia§

L'oposició va rebatre l'argument de l'alcalde que no hi havia hagut cap empresa interessada en la construcció del pàrquing a la plaça de la Concòrdia, “això és mentida. Hi ha hagut una empresa interessada en aquest projecte”, va manifestar Robert Benaiges, regidor del PSC. Benaiges també va mostrar tot un recull de premsa sobre la temàtica dels pàrquings a la nostra localitat, “fins ara l'equip de govern ha anat reiterant que una de les seves primeres prioritats era fer pàrquings. Així, doncs, per què no es tira endavant aquest?”. Benaiges també va demanar que la resta de regidors de l'equip de govern expressés la seva opinió sobre aquesta qüestió, “què hi diu la resta de l'equip de govern? Les notícies que han aparegut en premsa només les ha dit l'alcalde i sabem que hi ha regidors de l'equip de govern que no hi estan d'acord”.

Demagogs i fantasmes

El regidor d'ERC, Jordi Savall, va fer servir un discurs més contundent i va titllar de demagogs i fantasmes els partits que formen l'equip de govern, “són demagogs per haver enganyat el poble i fantasmes per voler sortir en grans titulars a la premsa. Aquests partits són uns xerraires que només vènen fum i tenen poca credibilitat i poca paraula”. Per la seva part el regidor d'IC-Verds, Salvador Matas va manifestar que els quatre anys d'aquesta legislatura seran quatre anys perduts en el tema d'aparcaments, “després de quatre anys aquest Ajuntament ha refusat cinc propostes per fer aparcaments. A l'última legislatura hi havia damunt la taula un projecte per fer un pàrquing al passeig de Lluís Companys i es va refusar. També s'han refusat el pàrquing de la plaça de Mossèn Batalla i un pàrquing de dos pisos al Parc del Pescador. L'únic que han fet han estat dos aparcaments temporals”, va dir el regidor d'IC-Verds.

Comenta aquest article