Informació general

FA 10 ANYS: Multitudinària assistència de públic a la 8a Trobada de Gegants de Cambrils

Per Judit Pinazo



Cercavila dels gegants participants a la Trobada de Gegants de Cambrils
Notícia publicada el 12 de setembre de 2006

El passat diumenge 10 de setembre el Barri Antic va ser escenari de la 8a Trobada de Gegants de Cambrils. La trobada, que se celebra cada dos anys i està organitzada per la colla gegantera Tota l'Endenga, va acollir un total de dinou colles d'arreu de Catalunya i un gran nombre de públic. La festa va començar a dos quarts de sis de la tarda amb la plantada de gegants a la plaça d'Espanya. Acte seguit es va iniciar la cercavila pel Barri Antic, que va passar pel carrer de l'Hospital, la plaça de Marianao, el carrer de les Creus, el carrer de Rovira, l'avinguda de la Independència i l'avinguda del Mil·lenari fins arribar a la plaça del Setge.

Els carrers de la Vila es van omplir de gegants d'arreu de Catalunya, concretament van participar-hi un total de 50 gegants. Les colles participants van ser la Colla Gegantera del Foment Cultural de l'Hospitalet de l'Infant, la Colla Gegantera de Creixell, la Colla Gegantera de Xerta, la Colla Gegantera d'Alforja, la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló, la Colla Gegantera de Solivella, la Colla Gegantera de Vinyols, la Colla Gegantera del Grup de Colònies de Montbrió del Camp, la Colla Gegantera de Sarral, la Colla Gegantera de la Palma de Cervelló, la Colla Gegantera de Tàrrega, la Colla Gegantera "Els Cubanus" de Duesaigües, la Colla Gegantera de Colldejou, la Colla de Nanos i Gegants d'Alcanar, la Colla Gegantera i Grallers de Vilanova d'Escornalbou, els Grallers Capgrossos i Dona d'Aigua de Bellvei, la Colla Gegantera de Maspujols i la Colla Gegantera de la Selva del Camp.

Posteriorment, el Palau Municipal d'Esports va acollir la Festa Gegant –organitzada pels Cop de Cap– amb les actuacions dels grups cambrilencs Kota Zero, Gadegang, els madrilenys Mama Ladilla i l'actuació final de Dj Piti.

En aquesta trobada hi va participar el nou gegant cambrilenc, el Cabo Quiñones, que s'havia presentat el passat 8 de setembre al pati de l'Ermita. Es tracta d'un gegantó, amb una envergadura més petita i que permet ser portat pels més petits de la colla gegantera. El gegant representa un soldat de l’episodi del Setge de Cambrils de 1640, i de la mateixa manera que el gegant Marquès de Los Vélez, té una presència grotesca i caricaturesca, i també té els braços articulats, la qual cosa permet actuar com a manotes. Aquest gegantó va sortir per primera vegada en el seguici de la Festa Major, el passat 8 de setembre.

Amb el gegantó, són sis gegants els que actualment fa ballar la Colla Gegantera Tota l’Endenga: la parella formada pel Pere i la Camí, i els quatre Gegants del Setge que són la parella Ermengol i Magdalena, el Marquès de Los Vélez i el Cabo Quiñones.

Comenta aquest article