Esports

Cambrils, població estratègica pel Reus Deportiu

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment de la signatura del conveni entre l'Ajuntament i el Reus Deportiu. D'esquerra a dreta: Joan Olivé, Xavier Llastarri, Camí Mendoza, Alfredo Clúa i Mingo Capafons

L'Ajuntament de Cambrils i el Reus Deportiu van signar, ahir al matí, el conveni que regula l'ús de les instal·lacions esportives municipals per part de l'equip B d'aquest club. Un equip B que, des d'aquesta temporada, porta el nom de Reus Deportiu B-Cambrils i que surt de l'absorció del FC Cambrils per part de l'entitat reusenca. El conveni, que el van signar el president del Reus Deportiu, Xavier Llastarri, i l'alcaldessa, Camí Mendoza, estableix l'ús dels camps de futbol municipal per a l'entrenament setmanal i per la disputa dels partits de competició, que el Reus Deportiu B-Cambrils ha establert pels diumenges a les 5 de la tarda. Aquest proper diumenge 4 de setembre el Reus Deportiu B-Cambrils s'estrena a la Primera Catalana davant el San Cristóbal. De manera excepcional, aquest proper diumenge el partit es jugarà a les 18h.
D'altra banda, el conveni estableix que en una data encara per determinar, es farà un partit amistós a les instal·lacions esportives municipals que enfrontarà el Reus Deportiu de la Segona Divisió A contra una selecció de jugadors dels equips cambrilencs. A més, també se celebrarà a Cambrils una jornada entre els equips de futbol base del Cambrils Unió i els del Reus Deportiu.

Cambrils, població estratègica pel Reus Deportiu

Xavier Llastarri, president del Reus Deportiu, va explicar que les converses amb el FC Cambrils es remuntaven a un any i mig enrere, "buscàvem un filial de categoria i quan diem de categoria ens referim tan a la trajectòria del club com a la ciutat que representa. Cambrils és una ciutat comercial i té un pes en el territori". Llastarri, a més, va esgrimir motius personals, "jo he estat jugador del Cambrils i de l'Oleastrum i per mi, Cambrils és el meu segon poble".
Per la seva part, Joan Olivé, conseller delegat del Reus Deportiu, va manifestar que "tenim el convenciment de que el projecte del Reus Deportiu ha de ser, com a mínim, de tot el Baix Camp. Per un equip que està a Segona A el filial és molt important. I també és molt important que els aficionats de Cambrils se sentin identificats amb el Reus Deportiu".
Olivé va aprofitar la compareixença d'ahir per demanar a l'Ajuntament que els faciliti un logo de Cambrils per tal que el Reus Deportiu B-Cambrils el llueixi al seu equipament esportiu. L'alcaldessa, per la seva part, va agrair l'oferiment i va posar de manifest la bona sintonia entre l'Ajuntament i el club reusenc.

Pujar a Tercera Divisió el més aviat possible

La intenció de que el filial del Reus Deportiu pugi a la tercera Divisió va quedar palesa en la signatura del conveni d'ahir. Xavier Llastarri va dir que volien que el Reus Deportiu B-Cambrils pugi a la Tercera Divisió el més aviat possible. Joan Olivé, per la seva part, va precisar que "millor pujar aquest any". Tan els responsables del Reus Deportiu com el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils, Alfredo Clua, van fer èmfasi en què a Cambrils, aquesta temporada, es veuria futbol de Primera Catalana. Els antecedents d'una situació similar es remunten a fa poc menys de vint anys, quan abans de reestructurar-se les categories del futbol, el FC Cambrils va jugar a la categoria Preferent des de la temporada 1997-1998 fins a la temporada 2000-2001 en què va baixar a la llavors anomenada Primera Territorial. Anteriorment, el FC Cambrils havia estat a Preferent sis temporades seguides, de l'any 1979 al 1985 i, posteriorment, la temporada 1987-1988.

Comenta aquest article