Informació general

FA 10 ANYS: Les obres del carrer de les Creus s’endarrereixen de nou

Per Judit Pinazo



Aspecte de les obres al tram superior del carrer de les Creus, aquest matí
Notícia publicada el 30 d'agost de 2006

Demà dijous, 31 d’agost, es compleix el termini per finalitzar les obres del carrer de les Creus, que recordem van començar l’octubre del 2005. Així ho va anunciar ara fa un parell de mesos Cobra, l’empresa encarregada de dur a terme les obres. Tot i això, demà les obres, tal i com afirmava ahir en roda de premsa l’alcalde –Robert Benaiges–, no estaran acabades i un cop més l’empresa Cobra no ha complert amb el termini establert.

Sancions a Cobra

Segons l’alcalde –Robert Benaiges– la deixadesa i relaxació de l’empresa adjudicatària de les obres ha estat evident i aquesta no ha complert amb els compromisos que va adquirir des d’un principi amb l’Ajuntament. Per aquest motiu, segons Benaiges, en el seu moment, es prendran les mesures correctores necessàries. Per altra banda un cop finalitzin les obres, en les properes setmanes els equips tècnics de l’Ajuntament hauran de certificar si aquestes són  correctes o hi ha defectes.

Pel que fa a les contribucions especials dels veïns, Benaiges explicava ahir que gaudiran d’una rebaixa importantíssima, com a mínim d’un 50%, per una banda gràcies a la subvenció de la Llei de Barris que ha rebut l’Ajuntament, més les possibles rebaixes per les sancions que es puguin aplicar a l’empresa.

Últims retocs

Segons l’alcalde, el desig de l’Ajuntament és que finalitzin les obres en els propers dies de manera definitiva. Actualment, la pavimentació està pràcticament acabada i simplement queda pendent treballar en els últims detalls, com són rebaixos d’alguns carrers o col·locar els embornals. Segons Benaiges, ahir mateix va tancar el contracte per posar el mobiliari urbà, netejar el monument del cardenal Vidal i Barraquer, plantar els arbres i instal·lar jardineres, entre d’altres.

Opinió personal

Robert Benaiges va voler destacar ahir en roda de premsa la bona col·laboració que hi ha hagut entre l’Ajuntament i la immensa majoria del veïns de la zona del carrer de les Creus i del carrer de Rovira, sobretot d’aquells que van constituir la comissió de seguiment de les obres “personalment i en nom del govern els he d’agrair aquesta col·laboració”. Però per altra banda, segons Benaiges, tot i que és legítim, hi ha hagut un petit grup de gent que han tingut una actitud “no tan col·laboradora ni tant positiva, que considero que no ha estat l’adequada”.

Comenta aquest article