Societat

La Nit d’Artistes celebra la seva quinzena edició amb cinc hores ininterrompudes de música, dansa i humor

Per Jordi Moreno

Un moment del musical Cats, a càrrec dels alumnes del Centre de Dansa Cambrils, dins la 15a edició de la Nit d'Artistes

Aquest passat dissabte, a les deu del vespre, començava al Parc del Pinaret la quinzena edició de la Nit d’Artistes de Cambrils. Aquest acte culminava un extens programa d’actes organitzat per  NAC en motiu dels seus quinze anys d’activitat ininterrompuda a Cambrils. Foren un total de divuit actuacions de diversos gèneres que arrossegaren al públic fins ben entrada la nit, gairebé fins a les tres de la matinada. L’assistència de públic, com cada any, va ser molt notable i la bona temperatura de la nit va permetre gaudir d’aquest festival amb comoditat. Voluntaris del Banc dels Aliments de Cambrils van aprofitar la ocasió per recollir llet i llaunes de conserva en forma d’entrada solidària. També el festival va ser aprofitat com altaveu per anunciar una nova cursa solidària a Cambrils el proper 1 d’octubre organitzada pel projecte sense ànim de lucre ‘El camí de la solidaritat’ i que té com a objectiu finançar beques menjador i material escolar de famílies necessitades de Cambrils. Roger Solà com a representant d’aquest entitat va animar a tothom a inscriure’s i participar-hi posant èmfasis en la necessitat de donar a conèixer l’existència de gent necessitada al nostre poble.

Una Banda de la Gamba reforçada

Des de la segona edició de la NAC la popular ‘Banda del la Gamba’ ha estat l’encarregada d’amenitzar els entreactes de totes les actuacions. Per ella han passat un gran nombre de músics cambrilencs i en motiu del quinzè aniversari l’organització va demanar que alguns d’ells  tornessin a passar per l’escenari formant així una superbanda de 10 músics, entre ells David Pozo, Joan Escrivà, Jordi Crusells, Jacint Guillemat, Xavier Serra, Álvaro Galera, Jaume Gispert, Carles Montserrate, José M. Iglesias i David López. La Banda del la Gamba no va decebre al públic tocant un rock & roll molt "canyero" i algunes versions peculiars com ‘Bola de Drac’, ‘Musculman’ i els ‘Barrufets’.

El monologuista i presentador Pere Martí va obrir el certamen parlant sobre l’era Nac i els canvis que ha sofert el món durant els darrers 15 anys de la Nit d’Artistes. A continuació Alex Uilgi interpretà un monòleg musical amb una primera part de locutòria sobre Bach i acabant amb una sinuosa interpretació de violí. Després dels monòlegs els alumnes del Centre de Dansa de Cambrils representaren alguns fragments del popular musical ‘Cats’. La dansa donà pas a la màgia amb les cartes i anelles del mag Salva, artista que tornava a la NAC després d’uns anys d’absència. Després de la màgia arriba el torn a una joveníssima Ainara, cantant novella que interpretà dues cançons pop acompanyada per un duet acústic de guitarra i percussió. Per acabar, Marc Gibert va fer tornar a l’escenari l’Eugenio cambrilenc explicant acudits a tort i a dret i fent riure de valent al públic.

La maga Melanie, Carla Gibert i l’Estudi Giselle repeteixen un any més

La segona part va començar amb una combinació de dansa i música en viu a càrrec de la jove ballarina Laia Ortiz acompanyada pel violoncel d’Àngela Guillén interpretant la cançó Rain de Brian Crain. La dansa va donar pas a la màgia de la maga Melanie, una habitual de les darreres edicions de la NAC. A continuació, un altre clàssic del certamen, la Carla Gibert, una artista que hem vist créixer des de la seva primera actuació a la  desena edició de la NAC. A continuació l’Oriol Avui Fa Sol va parlar sobre el ‘gilipollisme’ acabant el seu monòleg amb una cançó i guitarra sobre la ironia. El segon bloc va acabar amb dues interpretacions de l’Estudi Giselle, una coreografia de flamenc de la bailaora Meritxell Puvill interpretada per dues joves estudiants de ball i a continuació una encisadora demostració de ballet clàssic amb ‘La mort del cigne’, a càrrec també d’una balladora d’aquest estudi de ball.

Humor Palomino i els clàssics d’en Rudy

El tercer bloc d’actuacions de la nit va arrencar amb el virtuosisme del jove bateria cambrilenc Nil Rom fent excel·lència del domini que té amb aquest instrument i entregant-se en cos i ànima al certamen. A continuació claqué amb MTTap, grup de “Tap Dance”. També va repetir enguany el músic i clown ‘Artriste’ acompanyat aquest cop de ‘Nunyg’ i la cançó ‘Despertar’. Els ‘Purpletones’ interpretaren diverses cançons de sofà preparant l’entrada al popular ‘Dr. Palomino’ i les seves dissertacions sobre la política espanyola, catalana i local. Sobre la pissarra s’anaren succeint multitud de xifres i sigles que només aquest orellut interpretat per Marc Gibert pot donar sentit en un escenari. Per acabar Rodolfo Font (Rudy) va fer gala un any més de les seves ganes de cantar començant amb ‘Dilaila’ de Tom Jones i acabant amb la popular ‘American Gigoló’.

Comenta aquest article