Cultura

La cantant Estrella Morente omple els jardins del Parc Samà en el seu concert a Cambrils

Per Redacció



Estrella Morente, en un moment de la seva actuació el passat dissabte al Parc Samà
La cantaora Estrella Morente va presentar dissabte, als jardins del Parc Samà, el seu nou treball discogràfic, Mujeres. El concert de l'artista va aplegar molta gent i ha estat, fins ara, l'actuació amb major afluència de públic  de l'edició d'enguany del Festival Internacional de Música de Cambrils.

La cantant de Granada va fer un repàs, durant poc més d'una hora, a les cançons de sempre de les grans veus femenines, tant del flamenc com d'altres gèneres musicals, com La Niña de los Peines, La Perla de Cádiz i La Repompa. Alegrías, bulerías, tangos, soleares i tarantas són alguns dels estils d'aquest nou disc.
 
Aquest darrer treball també conté versions i temes tan coneguts com "Volver" de Carlos Gardel i que la cantant ha enregistrat com a tema central de la banda sonora de la darrera pel·lícula de Pedro Almodóvar.

Concert de jazz al castell de Vilafortuny

Dintre de les actuacions del Festival Internacional de Música, el castell de Vilafortuny va acollir el passat divendres el concert de música jazz del grup Djangologie. La formació va interpretar temes de música jazz a l'estil més purament europeu, recollint la tradició del gipsy-swing, estil creat pels músics d'ètnia gitana de l'Europa central seguint les passes del mestre de la guitarra-jazz Django Reinhardt, un jazz diferent del que prové d'Amèrica.

El repertori que va interpretar el grup Djangologie va estar format per un collage de temes estàndards del swing americà, temes de Django Reinhardt, valsos, rumbes i temes del món gipsy, amb una àmplia diversitat de temes i ritmes.

Comenta aquest article