Informació general

FA 10 ANYS: La gestió de la carretera de Misericòrdia passa a mans de la Generalitat

Per Judit Pinazo



Després d'haver-se signat el conveni amb la Diputació la Generalitat passa a gestionar la carretera de Misericòrdia
Notícia publicada el 18 d'agost de 2006

El passat dimecres 16 d'agost el conseller de Política Territorial i Obres Públiques i Portaveu del Govern de la Generalitat –Joaquim Nadal– i el president de la Diputació de Tarragona –Joan Aregio– van signar el conveni per traspassar a la Generalitat les carreteres actualment gestionades per la Diputació i que pertanyen a la xarxa comarcal, i delegar la gestió de carreteres locals a la Diputació.

Amb la signatura del conveni la Generalitat assumirà 311 quilòmetres de 37 carreteres comarcals i per la seva banda la Diputació de Tarragona assumeix la gestió de 396 quilòmetres de carreteres locals.

Una de les carreteres que fins ara gestionava la Diputació de Tarragona i que passa a mans de la Generalitat de Catalunya és la carretera de Misericòrdia (TV-3141) amb origen a Cambrils i que finalitza a Reus, concretament a tocar del santuari de Misericòrdia.

Pel que fa a les carreteres fins ara gestionades per la Generalitat i que a partir d'ara assumeix la Diputació, hi ha la T-314, que va des del Parc Samà, en el punt on finalitza la carretera de Monbrió (T-312), fins a Reus.

Per altra banda, el conveni també preveu l'aportació de 10 milions d'euros durant els propers cinc anys, per tal de dur a terme actuacions de millora a la xarxa viària.

Traspàs de l'avinguda de la Diputació

El passat mes de juliol van finalitzar les obres de millora de l'avinguda de la Diputació, que actualment pertany a la Diputació de Tarragona però que properament es traspassarà a l'Ajuntament de Cambrils. El proper mes de setembre l'Ajuntament haurà d'elaborar un informe que doni la conformitat de les obres de millora que la Diputació ha realitzat en els últims mesos a l'avinguda de la Diputació. Els informes s'enviaran a la Diputació i aquesta haurà d'aprovar a través del ple el traspàs de la via pública a l'Ajuntament de Cambrils. Un cop enllestit aquest tràmit la via pública passarà a mans del consistori cambrilenc.

Recordem que les obres de millora de l'avinguda de la Diputació, que van començar el passat mes de març i que es van dividir en dues fases, han suposat una inversió total de prop de 290.000 euros i han servitper regular el trànsit i la velocitat dels vehicles i alhora millorar la seguretat dels vianants.

Comenta aquest article