Cultura

Marató de premis a l’acte de lliurament dels “Vila de Cambrils”

Per Elena Martí

El Grup de Teatre Aaga va fer una performance en el lliurament del Premi de Pintura “Vila de Cambrils”

El passat 27 de novembre es va dur a terme el lliurament dels dos Premis “Vila de Cambrils” al saló de plens de l’edifici consistorial en un mateix acte. La seva presentació va anar a càrrec del Grup de Teatre Aaga, unes noies que van donar un toc d’humor a l’acte. La relació de participants i guanyadors els podeu trobar en els catàlegs que acompanyen les dues exposicions.

§ XXIV Premi de Pintura§

127 obres són les que van participar en la 24a edició del Premi de Pintura “Vila de Cambrils”. El jurat d’aquest premi, presidit per l’alcalde –Robert Benaiges–, estava format per Carlos Suárez, Raimon Aragall, Josep Segú i Kiku Mistu. Es van seleccionar trenta obres que s’han pogut veure a la Sala Àgora fins al 8 de gener i, entre elles, es van escollir els quatre guanyadors. El Premi de Promoció Local dotat amb 1.000 euros es va concedir a l’obra Cambrils 04 de Daniel Caballero, el tercer premi dotat amb 1.200 euros a l’obra Ulls foscos II de Modest Almirall –artista que havia exposat recentment a la mateixa Sala Àgora–, el segon premi dotat amb 1.500 euros a l’obra N-340 IX (oli sobre fusta) de Sergi Ramírez d’Ulldecona i, finalment, el primer premi dotat amb 2.000 euros a l’obra La Moreneta de Fernando Lozano de Reus –un bodegó amb colors vius amb la Moreneta al centre–. Enguany, també s’ha pogut veure altres obres presentades al premi a l’Espai “El Pati” del Centre Cultural de Cambrils.

§ XVIII Premi de Fotografia§

En la divuitena edició del Premi de Fotografia “Vila de Cambrils” s’han presentat 248 obres de tot l’Estat espanyol. En aquesta ocasió, el comitè qualificador estava format per Robert Benaiges, Neli Queral, Josep Maria Ferran, Toni Segura, Jesús Tàpia i Joan Pastó com a secretari. En l’exposició de la Sala Àmbits del Centre Cultural, que també s’ha pogut veure fins al 8 de gener, es mostraven les millors fotografies, dividides en seleccionades, finalistes i adquirides. Les deu obres adquirides, dotades amb 200 euros cada una, amplien el fons de la Fototeca Municipal. Aquestes fotografies són: A terra Namorada II de Javier Arcenillas, Casas viejas I de Rubén Vázquez, Harén de Juan Jesús Palacios, Jaisalmer de Juan Miguel Alba, Miradas Cubanas II de Paco Morillo, Padre e hija de Vicente Peiró, Plàtans d’Adrià Costa, Retrat II de Carles Verdú, Ribera del Hueznar de José M. Bermejo i S/t (4) Serie Mysore–Jobs d’Oriol Rossell. Totes són fotografies en blanc i negre de gran qualitat.

Les fotografies seleccionades i adquirides al Premi de Fotografia estan exposades a la Sala Àmbits

Comenta aquest article