Informació general

FA 10 ANYS: S'aprova la creació del Consell de Barri del Barri Antic

Per Judit Pinazo



En els propers quatre anys el Barri Antic sofrirà una remodelació important
Notícia publicada el 10 d'agost de 2006

El passat 1 d'agost en el ple municipal es va aprovar la creació del Consell de Barri del Barri Antic. Aquest és el tercer Consell de Barri que s'aprova al municipi després d'haver-ho fet els barris de ponent i el Molí de la Torre. Tal i com explicava el regidor de Participació Ciutadana -Salvador Matas-  "la creació del Consell del Barri Antic segueix amb la política de creació de consells a diferents barris del municipi per tal d'integrar els ciutadans en els diferents projectes que s'estan duent a terme a la ciutat". Tot i que de moment només hi ha tres barris amb un Consell de Barri propi, segons Matas, se n'han d'arribar a crear un total de vuit i probablement el proper en posar-se en marxa serà el de Vilafortuny.

Tal i com explicava Matas "s'ha volgut que en els consells de barri els veïns hi tinguin un paper clarament decisiu, per aquest motiu en formaran part les associacions de veïns i altres entitats que tinguin el seu funcionament al Barri Antic. També es reserva un espai per aquelles persones a títol individual que estiguin interessades en formar-hi part.

Composició del Consell

El Consell de Barri del Barri Antic estarà encapçalat per un president, que serà el regidor del barri en qüestió, en el cas del Barri Antic, el regidor Joan Mas i un vicepresident, que serà un membre de l'Associació de Veïns del Barri Antic "El Portal". També en formaran part tres membres més de l'Associació de Veïns i tres membres d'altres associacions del barri, concretament un membre de l'Associació Antics Alumnes de La Salle, un de la Congregació de la Puríssima Sang i un membre de l'Associació Tota l'Endenga. A banda hi formaran també part, un màxim de tres persones que es podran inscriure lliurement.

Remodelació Barri Antic

El Consell de Barri del Barri Antic es crea en un moment on el procés de participació ciutadana en els propers 4 anys tiundrà un paper important. I és que recordem que el passat mes de juny, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat va atorgar a Cambrils una subvenció de prop de 6 milions d'euros per tal de remodelar el Barri Antic, el que s'anomena la subvenció de Llei de Barris de la qual s'han beneficiat més de 17 municipis d'arreu de Catalunya. Els diferents projectes de remodelació a dur a terme en aquest barri del municipi es realitzaran durant els propers 4 anys i segons explicava Matas "per tirar-lo endavant es necessitarà d'un procés de participació ciutadana important"i el Consell de Barri  servirà per fer un seguiment de les obres i recollir els suggeriments dels veïns". Les obres començaran el proper mes de setembre.

Comenta aquest article